Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ούγγρος πρωθ.): Όλες οι χώρες πρέπει να ακολουθήσουν τη στρατηγική του… Trump

Orban (Ούγγρος πρωθ.): Όλες οι χώρες πρέπει να ακολουθήσουν τη στρατηγική του… Trump
«Το σύνθημα αποτελεί άδεια που μας δόθηκε από την υψηλότερη θέση παγκοσμίως, προκειμένου να θέσουμε τα συμφέροντά μας σε πρώτη προτεραιότητα»
Δε σταματά πλέον ποτέ να πλέκει το εγκώμιο του νεοεκλεγέντα Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Viktor Orban, ο οποίος αυτή τη φορά εκθείασε το σύνθημα και τη στρατηγική «America First».
«Το σύνθημα αποτελεί άδεια που μας δόθηκε από την υψηλότερη θέση παγκοσμίως, προκειμένου να θέσουμε τα συμφέροντά μας σε πρώτη προτεραιότητα.
Είναι θαυμάσιο, πρόκειται για μια μεγάλη ελευθερία, ένα μεγάλο δώρο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο συντηρητικός πρωθυπουργός από τη Βουδαπέστη.
Σημειώνεται πως ο κ. Orban ήταν από τους ελάχιστους ηγέτες, αν όχι ο μοναδικός, που υποστήριξαν ανοικτό την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί.
Ο Ούγγρος συμφωνεί περισσότερο στις απόψεις του Αμερικανού Προέδρου στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς είναι πολέμιος της στρατηγικής των ποσοστώσεων της Ε.Ε.
Επί αυτού, κάλεσε την Ευρώπη να εγκαταλείψει "«ην ψευδαίσθηση ενός ομοσπονδιακού συστήματος», ενώ τάχθηκε υπέρ της αναβίωσης του σχεδίου για την ευρωπαϊκή άμυνα, που θα επέτρεπε σε κράτη - μέλη της Ε.Ε. να εγγυώνται την άμυνά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης