Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Κι όμως η May μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 χωρίς την έγκριση της Βουλής

Business Insider: Κι όμως η May μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 χωρίς την έγκριση της Βουλής
Από τον Νοέμβριο του 2016 είχαν «διαρρεύσει» πληροφορίες για... εφεδρικό σχέδιο της κυβέρνησης 
Τίποτα δεν φαίνεται να έχει τελειώσει για την Theresa May και το σχέδιο της για το Brexit, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να προσπεράσει τη… Βουλή.
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να πάρει την έγκριση του Κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50.
Ωστόσο, από τον Νοέμβριο του 2016 υπήρχαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο που θα της επιτρέπει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 -και ως εκ τούτου να ξεκινήσει την επίσημη διετή διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Brexit- ακόμη και στην περίπτωση που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «χάσει» στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η May θα καταρτίσει ένα νομοσχέδιο, έκτασης μιας παραγράφου, για είναι δύσκολο να αλλάξει έπειτα από τροποποιήσεις που τυχόν ζητήσουν οι βουλευτές.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, ακόμα κι αυτό το νομοσχέδιο να μην περάσει, στην περίπτωση που οι περισσότεροι βουλευτές το καταψηφίσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης