Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τζακ-ποτ για τους προμηθευτές ενέργειας το κύμα ψύχους στην Ευρώπη

Bloomberg: Τζακ-ποτ για τους προμηθευτές ενέργειας το κύμα ψύχους στην Ευρώπη
Η αυξημένη ζήτηση έχει εκτοξεύσει τις τιμές ενέργειας σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία
Οι προμηθευτές φυσικού αερίου (LNG) αύξησαν κατακόρυφα τις εξαγωγές τους στις χώρες της Ευρώπης από τον Δεκέμβριο 2016, καθώς η Γηραιά Ήπειρος πασχίζει να εξασφαλίσει την απαραίτητη ενέργεια για να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές κύμα ψύχους.
Όπως σχολιάζει σε σχετικό του δημοσίευμα το Bloomberg, η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη (πάγωσαν τα ποτάμια!!) άφησαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά ακόμα και χωρίς προμήθειες.
Ως αποτέλεσμα, η αυξημένη ζήτηση έχει εκτοξεύσει τις τιμές ενέργειας σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Σκανδιναβία, μετά από τουλάχιστον τρία χρόνια συνεχούς μείωσης ή στασιμότητας.
Μάλιστα, οι αυξημένες τιμές αφορούν ακόμα και τη Γερμανία, η οποία είχε πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας και μπορούσε, τυπικά, να ανταποκριθεί στην έντονη κακοκαιρία.
Ένα επίσης αξιοσημείωτο είναι το ότι για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη το χειμώνα ξεπέρασαν αυτές της Ασίας.
«Δεν θυμάμαι ποτέ καλύτερη αρχή για το εμπόριο φυσικού αερίου», σχολιάζει στο Bloomberg ο Frode Leversund, διευθύνων σύμβουλος της Gassco.
Ειδικότερα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης