Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alibaba: Εκτοξεύθηκαν κατά +43% τα κέρδη το δ' τρίμηνο 2016 - Στα 2,57 δισ. δολ.

tags :
Alibaba: Εκτοξεύθηκαν κατά +43% τα κέρδη το δ' τρίμηνο 2016 - Στα 2,57 δισ. δολ.
Τα έσοδα σημειώσανε επίσης σημαντική άνοδο κατά +54%, στα 7,7 δισ. δολ.
Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος που σημειώθηκε στα αποτελέσματα της Alibaba για το τελευταίο τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός διαδικτυακού εμπορίου, καθώς οι καταναλωτές στην Κίνα στρέφονται όλοα και περισσότερο στις αγορές μέσω ίντερνετ.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη εκτοξεύθηκαν κατά +43% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 2,57 δισ. δολ (1 δολ. ανά μετοχή), ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στο 1,3 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, εξίσου σημαντική ήταν και η άνοδος που σημειώθηκε στα έσοδα της Alibaba, τα οποία ενισχύθηκαν κατά +54%, στα 7,67 δισ. δολ. όταν μάλιστα αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Thomson Reuters.
Σημαντικός παράγοντας αποτέλεσε η 11η Νοεμβρίου, η οποία ονομάζεται "Ημέρα Εργένηδων", κατά την οποία οι πωλήσεις ήταν κατά +32% περισσότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Επιπλέον, καθοριστική ήταν και η συμβολή των χρηστών μέσω κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης