Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιείται στα 900 δολάρια το Bitcoin, μετά και τον φόρο επί των συναλλαγών στην Κίνα

tags :
Σταθεροποιείται στα 900 δολάρια το Bitcoin, μετά και τον φόρο επί των συναλλαγών στην Κίνα
Μέσα στο 2016 το νόμισμα ενισχύθηκε συνολικά κατά 123%, κάτι που το κατέστησε το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο!
Σταθερά πάνω από τα 900 δολάρια κινείται τις τελευταίες ώρες το Bitcoin, σταματώντας έτσι ένα σερί τριών εβδομάδων με έντονες μεταβολές.
Σε αυτό συνέβαλε και η απόφαση των ρυθμιστικών Αρχών της Κίνας για επιβολή φόρου 0,2% επί των συναλλαγών στα ανταλλακτηρίου Bitcoin (συνεπάγεται το τέλος της αβεβαιότητας για το νόμισμα), με αποτέλεσμα το ψηφιακό νόμισμα να βρίσκεται στο -0,81% και τα 905,27 δολάρια, περί τις 21:35.
Στις αρχές της χρονιάς το Bitcoin, με κεκτημένη ταχύτητα από το 2016, έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 1.129,878 δολαρίων.
Ωστόσο, μετά την αυστηροποίηση της εποπτείας των ανταλλακτηρίων Bitcoin στην Κίνα πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση, υποχωρώντας τη δεύτερη εβδομάδα του έτους πάνω από 30% και κάτω από τα 760 δολάρια.
Σημειώνεται ότι για τους Κινέζους επενδυτές, το Bitcoin μπορεί να γίνει ένας τρόπος παράκαμψης των αυστηρών κινεζικών κανόνων περιορισμού της αξίας αγοράς συναλλάγματος ετησίως, καθώς και μια επένδυση αντιστάθμισης των απωλειών του κινεζικού γουάν (renminbi).
Πάντως, οι εποπτικές αρχές της Κίνας θα μπορούσαν να περιορίσουν τις συναλλαγές Κινέζων σε Bitcoin απλά κατατάσσοντας το ψηφιακό νόμισμα στην κατηγορία «συναλλάγματος», κάτι που πρακτικά θα μείωνε την ετήσια επιτρεπόμενη αξία αγορών Bitcoin ανά πολίτη σε μόλις 50 χιλ. δολάρια.
Μέρος της γοητείας που ασκεί το Bitcoin στους αγοραστές του είναι και η ανωνυμία που προσφέρει.

Η πορεία της τιμής σήμερα:



Η πορεία το τελευταίο τρίμηνο:



Μέσα στο 2016 το νόμισμα ενισχύθηκε συνολικά κατά 123%, κάτι που το κατέστησε το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση στον κόσμο!
Η ενίσχυση του Bitcoin οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Κίνας, την ώρα που οι κεφαλαιακές εκροές στη χώρα συνεχίζονται, καθώς το γουάν - εθνικό νόμισμα - συνεχίζει να εξασθενεί.
Ενδεικτικά, το 2016 τα συναλλαγματικά αποθεματικά της Κίνας σε ξένο νόμισμα υποχώρησαν κατά περίπου 8%, στα 3,05 τρισ. δολάρια, με βάση τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2016.
Μάλιστα, οι εκροές έχουν ασκήσει ισχυρές πιέσεις στο γουάν, τέτοιες που η αξία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008.
Ενδεικτικά, μόνο τις πρώτες 24 ώρες του 2017, πάνω από 5 εκατ. Bitcoins αγοράστηκαν σε κινεζικό γουάν, ήτοι Bitcoins συνολικής αξίας 3,8 δισ. δολάρια.
Στον αντίποδα, μόνο 53.000 Bitcoins αγοράστηκαν σε αμερικανικό δολάριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης