Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται ξανά το δολάριο ΗΠΑ λόγω αποδόσεων ομολόγων - Στο 1 προς 1 με ελβετικό φράγκο

Ενισχύεται ξανά το δολάριο ΗΠΑ λόγω αποδόσεων ομολόγων - Στο 1 προς 1 με ελβετικό φράγκο
Θετικό κλίμα για το αμερικανικό νόμισμα δημιουργεί και η χθεσινή καταγραφή νέου ιστορικού ρεκόρ άνω του ψυχολογικού «φράγματος» των 20 χιλ. μονάδων από τον δείκτη Dow Jones
Συναλλαγματική ενίσχυση μακριά από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων στο οποίο είχε κατέλθει, καταγράφει και πάλι το δολάριο ΗΠΑ σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, τόσο λόγω της σταθεροποίησης των περισσότερων μεγάλων κεφαλαιαγορών διεθνώς, όσο και λόγω της γενικότερης ανόδου των αποδόσεων των ομολόγων.
Βεβαίως, θετικό κλίμα για το αμερικανικό νόμισμα δημιουργεί μεταξύ άλλων και η χθεσινή καταγραφή νέου ιστορικού ρεκόρ άνω του ψυχολογικού «φράγματος» των 20 χιλ. μονάδων από τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) της Wall Street.
Οι επενδυτές στην αγορά συναλλάγματος καλωσόρισαν μεν την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, όμως τηρούν μάλλον επιφυλακτική στάση αναμονής μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20/1.
Το δολάριο ενισχύθηκε κατά 1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος μέχρι τα 114,828 γιέν, καταγράφοντας ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τα 113,050 γιέν.
Η ανακοίνωση στοιχείων απασχόλησης και πώλησης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποδεέστερων των προσδοκιών οικονομικών αναλυτών, προκάλεσε την πρόσκαιρη εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος, το οποίο όμως επέμεινε να ενισχύεται σήμερα το απόγευμα (18:10) έναντι των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων.
Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι τα 1,06626 δολάρια ανά ευρώ, με ασθενέστερο επίπεδο ημέρας τα 1,07658 δολάρια, ενώ διακυμάνθηκε μεταξύ 1,25564 και 1,26738 βρετανικών στερλίνων, «αλλάζοντας» χέρια σε επίπεδο σχεδόν απόλυτης ισοτιμίας έναντι του ελβετικού νομίσματος (0,99680 έως 1,00099 φράγκα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης