Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέχεια στην έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης κατά της Volkswagen – Στο εδώλιο 37 άτομα

Συνέχεια στην έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης κατά της Volkswagen – Στο εδώλιο 37 άτομα
Οι εισαγγελείς αναφέρουν πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος γνώριζε για το dieselgate πριν από τον Σεπτέμβριο 2015
Την επέκταση της ήδη υπάρχουσας ανοικτής υπόθεσης για τη Volkswagen αποφάσισε η γερμανική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστήριο του Μπράουνσβάιχ.
Οι εισαγγελείς αναφέρουν πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Martin Winterkorn, και λοιπά ανώτατα στελέχη γνώριζαν για το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπής ρύπων («dieselgate») πριν από τον Σεπτέμβριο 2015, οπότε και βγήκε στη δημοσιότητα.
Επίσης, το γερμανικό Δικαστήριο αύξησε τον αριθμό των κατηγορουμένων για το dieselgate αυξήθηκε στους 37, από 21 που ήταν πριν.
Στις 11 Ιανουαρίου 2017 η Volkswagen παραδέχθηκε την ενοχή της για τρία αδικήματα που αφορούν το dieselgate, ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης.
Ο γερμανικός κολοσσός καλείται πλέον να καταβάλει πρόστιμο 4,3 δισ. δολαρίων στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτοξεύοντας το συνολικό ποσό που θα καταβάλει για το σκάνδαλο στα 20 δισ.
Να τονιστεί πως το ποσό δεν έχει καμία σχέση με την αποζημίωση των πολιτών της χώρας που οδηγούσαν τα προβληματικά πετρελαιοκίνητα οχήματα της εταιρείας.
Η VW συμφώνησε επιπλέον να συνεργαστεί με τις Η.Π.Α., προκειμένου να εξεταστεί ο ρόλος στελεχών της και υπαλλήλων της σχετικά με το σκάνδαλο.
Σημειώνεται πως μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και το dieselgate ήρθε στη δημοσιότητα, η κεφαλαιοποίηση της VW έχει μειωθεί κατά περίπου 58 δισ. ευρώ!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης