Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέρος των δραστηριοτήτων της πουλά η Toshiba – Επανεξετάζει τις επενδύσεις σε πυρηνικά

Μέρος των δραστηριοτήτων της πουλά η Toshiba – Επανεξετάζει τις επενδύσεις σε πυρηνικά
Ένας από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές των δραστηριοτήτων chips είναι η γνωστή Foxconn
Το μειοψηφικό μερίδιο που κατέχει στις δραστηριότητες της για την κατασκευή chips πουλά η Toshiba, θέτοντας παράλληλα υπό αναθεώρηση τα πυρηνικά projects στο εξωτερικό.
Ο τεχνολογικός γίγαντας της Ιαπωνίας ταλαιπωρείται από το λογιστικό σκάνδαλο ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, ενώ το Δεκέμβριο 2016 ζημίες έως και 4 δισ. δολαρίων από τις επενδύσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, σοκάροντας το επενδυτικό κοινό.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ένας από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές των δραστηριοτήτων chips, οι οποίες αποτιμούνται στα 9 με 13 δισ. δολάρια, είναι η γνωστή Foxconn, η ταϊλανδέζικη εταιρεία που ήδη κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς στον κλάδο.
Επίσης, η Toshiba θέλει να συγκεντρώσει επιπλέον 1,7 δισ. δολάρια από την πώληση ιδίων μετοχών και των μεριδίων που έχει στη Western Digital και τη Development Bank of Japan.
Νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο 2017, η ιαπωνική εταιρεία είχε ζητήσει από τους πιστωτές της να μην απαιτήσουν την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που της έχουν χορηγήσει.
Να υπενθυμιστεί επίσης πως μόνο τον τελευταίο μήνα του 2016 η μετοχή της εταιρείας κατέρρευσε 33%, ενώ το χρέος της Toshiba ανερχόταν στα 1,2 τρισ. γεν (10,37 δισ. δολάρια) στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης