Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Στην Ελλάδα αυξάνονται οι φόβοι εξόδου από το ευρώ και πρόωρων εκλογών

tags :
Guardian: Στην Ελλάδα αυξάνονται οι φόβοι εξόδου από το ευρώ και πρόωρων εκλογών
Η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει τον Ιούλιο του 2017 περί τα 10,5 δισ. ευρώ, χρήματα που αυτή τη στιγμή δεν έχει
Στον απόηχο του αδιεξόδου στο χθεσινό (26/1/2017) Eurogroup αλλά και του τελεσιγράφου που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, η βρετανική εφημερίδα Guardian με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται στο ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης, της εξόδου από το ευρώ και των πρόωρων εκλογών.
Όπως επισημαίνεται, η αποτυχία να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup οδήγησε το Χρηματιστήριο Αθηνών σε πτώση 2,9% με τις τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν κατά περισσότερο από 5%.
(σσ. επισημαίνεται ότι στις 17: 00 ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι στις 636,45 μονάδες καταγράφοντας απώλειες κατά 3,65%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί κατά 9%).
«Η επόμενη δόση της Ελλάδας από τρίτο πρόγραμμα διάσωσης εξαρτάται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους Θεσμούς» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον Guardian εάν τα κεφάλαια δεν απελευθερωθούν είναι ορατός ο κίνδυνος μιας νέας ελληνικής κρίσης χρέους, καθώς η Αθήνα θα πρέπει να πληρώσει τον Ιούλιο του 2017 περί τα 10,5 δισ. ευρώ, χρήματα που αυτή τη στιγμή δεν έχει.
«Καθώς ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, το ΔΝΤ επανέλαβε την πεποίθηση του ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, προβλέποντας ότι θα εκτοξευθεί μετά το 2030» αναφέρεται.
Πάντως, το ίδιο άρθρο καταλήγει επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα οι φόβοι της εξόδου από το ευρώ και οι νέες εκλογές έχουν αυξηθεί.
«Είτε ο Τσίπρας θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σε μια στιγμή που η δημοτικότητα της κυβέρνησης του κατρακυλά ή θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο αβεβαιότητας για το πιο αδύναμο κράτος της ΕΕ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης