Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εύσημα Rajoy σε Ελλάδα και Ιταλία για την προσπάθεια που καταβάλλουν στο προσφυγικό

Εύσημα Rajoy σε Ελλάδα και Ιταλία για την προσπάθεια που καταβάλλουν στο προσφυγικό
«Οι διάφορες κρίσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα δείχνουν την ανάγκη να συντονισθούμε στενά, να ενώσουμε πόρους και προσπάθειες», ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός 
Τα εύσημά του στην Ελλάδα και στην Ιταλία απέδωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, για την προσπάθεια που καταβάλλουν στο προσφυγικό, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.
«Η ελληνική και η ιταλική κοινωνία καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αλληλεγγύης, που όλοι έχουμε την υποχρέωση να αναγνωρίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rajoy.
Εξήρε, δε, τη δουλειά που κάνει η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Federica Mogherini, με αναφορά στις χώρες καταγωγής, ενώ εκτίμησε ότι αποτελεί «είναι ένα μεγάλο βήμα για να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις».
Επίσης, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης υπενθύμισε ότι «οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τη χώρα τους με ευχαρίστηση, αλλά από ανάγκη».
Παράλληλα, σχολιάζοντας την πορεία της Ευρώπης, ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε: «Υπερασπιζόμαστε τη σημασία της σταθερότητας, τη λογική προσέγγιση και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού οράματος.
Οι διάφορες κρίσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα δείχνουν την ανάγκη να συντονισθούμε στενά, να ενώσουμε πόρους και προσπάθειες.
Οι πολίτες πρέπει να έχουν την πραγματική αίσθηση ότι οι κινήσεις των κυβερνήσεων χαρακτηρίζονται από αίσθημα ευθύνης και στοχεύουν στην προαγωγή, ακριβώς, των συμφερόντων των πολιτών, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τους συμφέρει και τους φέρνει οφέλη».
Ερωτηθείς σχετικά με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, επισήμανε πως με τις ΗΠΑ «είμαστε στρατηγικοί εταίροι, μία ισχυρή σχέση, και ελπίζω αυτό να συνεχισθεί και στο μέλλον. Βάσει αυτής της σχέσης φιλίας, η Ισπανία θα υπερασπισθεί τις πεποιθήσεις της: Ένα πρότυπο ανοικτής κοινωνίας, την ελευθερία εμπορίου και την πολυμερή συνεργασία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης