Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεν επιτράπηκε σε πέντε Ιρακινούς και έναν κάτοικο Υεμένης να πετάξουν για Νέα Υόρκη

Reuters: Δεν επιτράπηκε σε πέντε Ιρακινούς και έναν κάτοικο Υεμένης να πετάξουν για Νέα Υόρκη

Καθηλώθηκαν στο Κάιρο μετά την απαγόρευση του Trump για τους μετανάστες
Σε πέντε επιβάτες από το Ιράκ και έναν από την Υεμένη δεν επιτράπηκε να επιβιβαστούν στην πτήση της EgyprAir από το Κάιρο για τη Νέα Υόρκη το Σάββατο 28/1 μετά την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ που επέβαλε ο Donald Trump σε πολίτες εφτά μουσουλμανικών κρατών, μεταδίδει το Reuters.
Ο Τrump επέβαλε την Παρασκευή 27/1 μία τετράμηνη απαγόρευση για τους πρόσφυγες από το να εισέρχονται στις ΗΠΑ και προσωρινά απέκλεισε ταξιδιώτες από τη Συρία και άλλες έξι μουσουλμανικές χώρες, λέγοντας ότι προστατεύει τους Αμερικάνους από τρομοκρατικές επιθέσεις.
Οι έξι επιβάτες δεν μπόρεσαν, λοιπόν, να επιβιβαστούν στην πτήση 985 της EgyptAir από το Κάιρο για το αεροδρόμιο John F. Kennedy, παρόλο που είχαν γνήσια μεταναστευτική βίζα.
Οι πέντε Ιρακινοί έφτασαν στην Αίγυπτο από το Erbil και κρατούνται στο αεροδρόμιο μέχρι να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενώ ο κάτοικος Υεμένης είχε πάει στο αεροδρόμιο από αλλού στο Κάιρο.
Ο Trump απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ ταξιδιωτών από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Σουδάν, τη Λιβύη, τη Σομαλία και την Υεμένη για τουλάχιστον 90 μέρες, προκειμένου η κυβέρνηση να θεσπίσει πιο αυστηρές διαδικασίες για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και άλλους επισκέπτες.
Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είπε ότι αν οι έξι ταξιδιώτες είχαν θεωρημένες βίζες από το προηγούμενο πρόγραμμα των ΗΠΑ για τους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης