Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faber (μεγαλοεπενδυτής): Τα αμερικανικά assets θα υποφέρουν από την ταξιδιωτική οδηγία του Trump

Faber (μεγαλοεπενδυτής): Τα αμερικανικά assets θα υποφέρουν από την ταξιδιωτική οδηγία του Trump
Ο μεγαλοεπενδυτής -γνωστός για τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις- προβλέπει ότι η πολιτική του Trump θα επηρεάσει ψυχολογικά τους επενδυτές 
Την εκτίμηση ότι τα αμερικανικά assets θα υποφέρουν μακροπρόθεσμα, καθώς η ταξιδιωτική απαγόρευση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump αναμένεται να έχει ψυχολογικές επιπτώσεις στους επενδυτές, εξέφρασε ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber.
«Οποιοσδήποτε με ελάχιστο μυαλό» που μέχρι πρότινος ήταν dovish όσον αφορά στα αμερικανικά assets, καθώς τα θεωρούσε ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, τώρα αναμένεται να αναθεωρήσει τις απόψεις του, λόγω του φόβου ότι η προστατευτική πολιτική του Trump δεν θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση.
Επισημαίνεται ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος επέβαλλε απαγόρευση 90 ημερών για την είσοδο στη χώρα των Μουσουλμάνων.
Αλλά, σύμφωνα με τον Faber, ο οποίος είναι γνωστός για τις απαισιόδοξες απόψεις του, οι επιπτώσεις πιθανότατα θα είναι μακροπρόθεσμες.
«Νομίζω ότι αυτή η ταξιδιωτική απαγόρευση, ψυχολογικά, θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα για το αμερικανικό δολάριο και τα assets των ΗΠΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Χαρακτηρίζοντας το 2017 «έτος απογοήτευσης», ο Faber είπε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι short στο δολάριο και στις αμερικανικές μετοχές και long στις αναδυόμενες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης