Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωαγορές - Ανησυχία για Trump - Στο -0,7% ο DAX - Αναστολή διαπραγμάτευσης στη Unicredit

Πιέσεις στις ευρωαγορές - Ανησυχία για Trump - Στο -0,7% ο DAX - Αναστολή διαπραγμάτευσης στη Unicredit
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 1,6% στις 19.022 μονάδες
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι πολιτικές Trump στην παγκόσμια οικονομία, να είναι διάχυτη στις διεθνείς αγορές.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,7% στις 11.729 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,94% στις 7.117 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,9% στις 4.791 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 1,6% στις 19.022 μονάδες, μετά την ανακοίνωση της Unicredit ότι δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι για κεφαλαιακή επάρκεια το 2016 και προχωράει σε αύξηση μετοχικού κεφαολαίου έως 13 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 13 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να προχωρήσει η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, η Unicredit, καθώς όπως παραδέχτηκε οι στόχοι της ΕΚΤ για την κεφαλαιακή επάρκεια δεν επιτεύχθηκαν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στα τέλη του 2016 δεν έφτασαν τα όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η τράπεζα ανέφερε ότι ενσωμάτωσε στα αποτελέσματα του δ' 3μηνου του 2016 μη επαναλαμβόμενες ζημίες ύψους 12,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει προβληματικά δάνεια.
Η μετοχή της τράπεζας ανεστάλη σήμερα, μετά την πτώση κατά 5% στα 26,30 ευρώ.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η UniCredit ενδεχομένως να προχωρήσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 13 δισ. ευρώ με discount ύψους 30% - 40%.
Η ΑΜΚ αναμένεται να υλοποιηθεί μετά την έγκριση των ετήσιων αποτελεσμάτων στις 9 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η UniCredit σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών για να απορροφήσει απώλειες από δάνεια που πουλά με έκπτωση.
Πάντως, όπως σημειώνει η UniCredit, η διοίκηση συνεχίζει στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης με πωλήσεις θυγατρικών, κλείσιμο καταστημάτων και περικοπές δαπανών, οι οποίες ξεκίνησαν με την μείωση κατά 40% των αποδοχών του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.
Η διαπραγμάτευση της μετοχές ανεστάλη, μετά την πτώση 5% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Νωρίτερα η μετοχή:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης