Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starbucks και Airbnb «απαντούν» στον Trump προσφέροντας εργασία και στέγη σε χιλιάδες πρόσφυγες

tags :
Starbucks και Airbnb «απαντούν» στον Trump προσφέροντας εργασία και στέγη σε χιλιάδες πρόσφυγες
Ο πρόεδρος της Starbucks Howard Schultz, τόνισε ότι ελπίζει η εν λόγω απόφαση να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των εργαζομένων απέναντι στις πρόσφατες αποφάσης της κυβέρνησης Trump
(upd) Αντιδρώντας στο διάταγμα Trump κατά της μετανάστευσης από μουσουλμανικές χώρες, οι εταιρείες Airbnb και Starbucks θα προσφέρουν εργασία και στέγαση σε χιλιάδες πρόσφυγες, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.
Ειδικότερα, την πρόσληψη 10.000 προσφύγων παγκοσμίως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια ανακοίνωσε την Κυριακή(301/) η Starbucks Corp, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού, Howard Schultz.
Όπως δήλωσε ο Shultz, μέσω της εν λόγω απόφασης ευελπιστεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των εργαζομένων που μπορεί να αισθάνονται άβολα μετά από μία σειρά αποφάσεων που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση του Donald Trump την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η εταιρία θα συνεχίσει να στηρίζει τους DREAMers (τα παιδιά των μεταναστών χωρίς χαρτιά που ήρθαν στις ειπα σε μικρή ηλικία), ενώ θα εξακολουθεί να λειτουργεί και να επενδύει στο Μεξικό.
Κατά την έναρξη της εν λόγω καμπάνιας, η Starbucks δήλωσε ότι θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε όσους υπηρέτησαν ως διερμηνεί ή ήταν μέλη του προσωπικού υποστήριξης για τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικο.
"Έχουμε μία μακρά ιστορία στις προσλήψεις νέων που αναζητούν ευκαιρίες και ένα μονοπάτι προς μία νέα ζωή σε όλο τον κόσμο", τόνισε ο Schultz.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Brian Chesky, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει δωρεάν στέγαση σε όσους επλήγησαν από το διάταγμα του Trump που στρέφεται κατά των μουσουλμάνων.
Η Airbnb δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο το 20% των επιχειρήσεών της βρίσκονται στις ΗΠΑ.
Ο Τσέσκι έσπευσε να ασκήσει έντονη κριτική κατά του διατάγματος, ενώ και άλλοι επικεφαλής εταιρειών έχουν καταφερθεί εναντίον του, περιλαμβανομένων εκπροσώπων της Facebook, της Apple και της Uber.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης