Διεθνή

Σε υψηλά 2 ετών αυξάνεται η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων - Στο 1,072%

tags :
Σε υψηλά 2 ετών αυξάνεται η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων - Στο 1,072%
Η πολιτική αβεβαιότητα αυξάνει την επενδυτική επιφυλακτικότητα
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015 αυξάνεται η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων, στον απόηχο της εκτίμησης για αύξηση του πληθωρισμού αλλά και της πολιτικής αβεβαιότητας ενόψει των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου βρίσκεται σήμερα στο 1,072%, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αρνητική επίσης ήταν και η επίδραση των προκριματικών εκλογών στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας, καθώς ο Benoit Hamon έλαβε το χρίσμα για την προεδρική υποψηφιότητα, έναντι του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Manuel Valls.
Μαζί με τον Hamon κερδίζει η ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα του κόμματος, στην οποία είχε πρωτοστατήσει ο Hamon και που είναι γνωστή ως: «Les frondeurs» (Οι εξεγερμένοι).
Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπήσεις, ο Hamon φαίνεται να μην μπορεί να ανταγωνιστεί τους υποψηφίους Francois Fillon, Marine le Pen και Emmanuel Macron στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις αρχές Απριλίου.
Οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων αυξάνονται σταθερά από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τους αναλυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους για την δημοσκοπική άνοδο της υποψηφίας του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen.
Την ίδια ώρα, αυτήν την εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και των οικονομικών - μελών, με εκείνα της Γερμανίας να αναφέρουν ότι ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 2%.
Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα προκαλέσει νέους τριγμούς στις σχέσεις Γερμανίας - ΕΚΤ, προκειμένου η δεύτερη να αποφασίσει σταδιακά τη σύσφιγξη της νομισματικής της πολιτικής, εις βάρος άλλων ευρωπαϊκών οικονομικών, μεταξύ των οποίων και η γαλλική.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης