Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Η ζήτηση για το πετρέλαιο δε θα αυξηθεί κατά το προσεχές διάστημα

IEA: Η ζήτηση για το πετρέλαιο δε θα αυξηθεί κατά το προσεχές διάστημα
Ο επικεφαλής του Οργανισμού, Fatih Birol, προειδοποίησε ότι οι αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν να εισέλθουν σε μία νέα περίοδο υψηλής μεταβλητότητας
Την εκτίμησή του ότι η ζήτηση του πετρελαίου δεν αναμένεται να αυξηθεί κατά το προσεχές διάστημα, λόγω την αύξησης της κατανάλωσης στις αναπτυσσόμενες οικονομίας, εξέφρασε σήμερα (30/1) ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, Fatih Birol.
Αναλυτικότερα, ο Birol πρειδοποίησε ότι οι αγορές πετρελαίου θα μπορούσαν να εισέλθουν σε μία νέα περίδιο υψηλής μεταβλητότητας, εκτός εάν οι ενεργειακές εταιρίες προχωρήσουν στην υλοποίηση νέων έργων, μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία οι επενδύσεις μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό.
"Δε βλέπουμε στο εγγύς και το μεσοπρόθεσμο διάστημα τα προϊόντα πετρελαίου να αντικατασταθούν από άλλα καύσιμα", επεσήμανε ο επικεφαλής του ΙΕΑ, ενώ πρόσθεσε παράλληλα ότι περισσότερο από το ένα τρίτο της αύξησης προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες ασιατικές οικονομίες.
"Εκτιμούμε ότι η ζήτηση πετρελαίου δε θα κορυφωθεί σύντομα", σημείωσε ο Birol κα΄τα την ετήσια συνάντηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Φλωρεντία της Ιταλίας.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι "εάν δεν υπάρχουν σημαντικά νέα μεγάλα έργα κατά το τρέχον έτος, θα είναι πολύ δύσκολο να μην έχουμε ταραχώδεις περιόδους στην αγορά κατά τα επόμενα χρόνια, λόγω τς αυξανόμενης έλλειψης προσφοράς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης