Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιγιόν: Στέρεη η Ευρωζώνη- Μπαρνίε: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης

tags :
Φιγιόν: Στέρεη η Ευρωζώνη- Μπαρνίε: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης

«Στέρεη» χαρακτήρισε την Ευρωζώνη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν παρά τις επιπτώσεις που έχει «η επιχείρηση κερδοσκόπων».  «Έχουμε αυτή τη στιγμή μία επίθεση κερδοσκόπων, που άρχισε πριν από αρκετές εβδομάδες, και ενισχύθηκε περαιτέρω στο μεταξύ διάστημα, και η οποία δεν είναι μόνο επίθεση κατά της Ελλάδας», αλλά κατά του ευρώ, δήλωσε ο κ. Φιγίον   
 

«Έχω πει ότι αυτή η επίθεση θα αποτύχει. Για δύο λόγους: Επειδή η Ευρωζώνη είναι στέρεη. Ενώ παράλληλα η ζώνη του Ευρώ είναι λιγότερο εκτεθειμένη σε σύγκριση με άλλες περιοχές του κόσμου», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
 
«Επιπρόσθετα, έχουμε εκδηλώσει μία αλληλεγγύη, άνευ προηγουμένου, αναφορικά με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

 Στο μεταξύ, δεν «βλέπει» κίνδυνο μετάδοσης των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για χρηματοοικονομικές υποθέσεις, κ. Michel Barnier.
Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο κ. Barnier τονίζει ότι «η κατάσταση των διαφόρων χωρών είναι διαφορετικές. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος μετάστασης. Αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν την ενότητα της ευρωζώνης, κάνουν λάθος».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης