Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να μειώσουν τις τιμές απαιτεί από τις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες ο Trump

Να μειώσουν τις τιμές απαιτεί από τις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες ο Trump
Ο Donald Trump κάλεσε παράλληλα τις φαρμακευτικές να επαναφέρουν την παραγωγή τους στις Η.Π.Α. αλλά και να εστιάσουν περισσότερο στην καινοτομία
Να μειώσουν δραστικά τις «αστρονομικές» τιμές των προϊόντων τους απαίτησε από τις εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με ανώτατους αξιωματούχους του κλάδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό κράτος είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής φαρμάκων στον κόσμο.
Ο Donald Trump κάλεσε παράλληλα τις φαρμακευτικές να επαναφέρουν την παραγωγή τους στις Η.Π.Α. αλλά και να εστιάσουν περισσότερο στην καινοτομία.
Από την πλευρά του, τους υποσχέθηκε ένα πιο χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά την έγκριση των προϊόντων τους, ενώ προανήγγειλε και νόμους που θα «εμποδίζουν τις ξένες χώρες να εκμεταλλεύονται την αμερικανική παραγωγή φαρμάκων».
Μερικές μόνο από τις εταιρείες που έδωσαν το παρόν στη συνάντηση είναι οι Merck, Amgen, Eli Lilly, Novartis, Johnson & Johnson και PhRMA.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη του συνέντευξη ως Πρόεδρος των Η.Π.Α., ο κ.Trump είχε εξαπολύσει «πυρά» κατά του κλάδου, κατηγορώντας τις εταιρείες ότι «γλιτώνουν ενώ έχουν διαπράξει έγκλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης