Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα «καμπάνα» ύψους 1,2 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στη Volkswagen για το «dieselgate»

Νέα «καμπάνα» ύψους 1,2 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στη Volkswagen για το «dieselgate»
Το υπέρογκο ποσό θα μοιραστεί στους πολίτες που είχαν αγοράσει τα προβληματικά ντίζελ οχήματα που εμπλέκονται στο dieselgate
Επιπλέον 1,2 δισ. δολάρια θα καταβάλει άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες η Volkswagen, σύμφωνα όσα προστάζει η σχετική απόφαση του ομοσπονδιακού Δικαστηρίου του Σαν Φραντσίσκο.
Το υπέρογκο ποσό θα μοιραστεί στους πολίτες που είχαν αγοράσει τα προβληματικά ντίζελ οχήματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate»).
Ο αριθμός των εν λόγω οχημάτων είναι 78.000 και φορά τα μοντέλα VW Touaregs, Porsche Cayenne και ορισμένα Audi.
Η παραπάνω εξέλιξη ανεβάζει το μέχρι στιγμής κόστος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το dieselgate στα 23 δισ. δολάρια.
Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των προβληματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη επαναγοραστεί ή αντικατασταθεί.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Volkswagen συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 4,3 δισ. δολαρίων στις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ως πρόστιμο για την εξαπάτηση του κράτους και των πολιτών.
Σημειώνεται πως μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και το dieselgate ήρθε στη δημοσιότητα, η κεφαλαιοποίηση της VW έχει μειωθεί κατά περίπου 50 δισ. ευρώ!

Κόντρα στο κλίμα, η Volkswagen ανέβηκε στην πρώτη θέση με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο

H Volkswagen αποτελεί πλέον την αυτοκινητοβιομηχανία με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο, ξεπερνώντας την Toyota, παρά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.
Είναι η πρώτη φορά που μια γερμανική εταιρία καταλαμβάνει αυτή τη θέση.
Η ιαπωνική Toyota, που κατείχε την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια, πούλησε πέρυσι 10,175 εκατ. οχήματα σε όλο τον κόσμο.
Η επίδοση αυτή ήταν χαμηλότερη από τα 10,31 εκατ. πωλήσεις που ανακοίνωσε η VW την περασμένη εβδομάδα.
Η Volkswagen, στην οποία ανήκουν τα εμπορικά σήματα Audi, Porsche και Skoda, ανακοίνωσε αύξηση 3,8% στις πωλήσεις χάρη στη ζήτηση στην Κίνα.
Παράλληλα, φαίνεται να έχει καλές επιδόσεις και σε άλλες αγορές.
Στη Σουηδία, για παράδειγμα, το μοντέλο Golf της Volkswagen ήταν το δημοφιλέστερο νέο αυτοκίνητο το 2016 – η πρώτη φορά εδώ και πάνω από 50 χρόνια που η Volvo δεν κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης