Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Aπορρίφθηκε η έφεση της κυβέρνησης Trump για να τεθεί ξανά σε ισχύ το διάταγμα για τους πρόσφυγες

BBC: Aπορρίφθηκε η έφεση της κυβέρνησης Trump για να τεθεί ξανά σε ισχύ το διάταγμα για τους πρόσφυγες
Ελεύθερα θα μπορούν να ταξιδεύουν πρόσφυγες και πολίτες εφτά μουσουλμανικών χωρών στις ΗΠΑ, μέχρι να εκδικαστεί συνολικά η υπόθεση
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο εφέσεων των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης Trump να τεθεί και πάλι σε ισχύ η απαγόρευση να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες και οι πολίτες από εφτά μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το BBC.
Αυτό σημαίνει ότι η απαγόρευση παραμένει σε αναστολή μέχρι να εκδικαστεί συνολικά η υπόθεση και οι πρόσφυγες και οι πολίτες από τις εφτά μουσουλμανικές χώρες μπορούν να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.
Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι αύριο Δευτέρα 6/2 στον Λευκό Πύργο και την κυβέρνηση για να παρουσιάσουν και άλλα επιχειρήματα.
Δικηγόροι υποστήριξαν ότι η απαγόρευση, που επηρέαζε πολίτες από εφτά χώρες ήταν αντισυνταγματική.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι κανένας δεν έχει τη δικαιοδοσία να προσβάλει το διάταγμα Trump, αλλά και να αμφισβητήσει την κρίση του σε θέματα εθνικής ασφάλειας.
Στην επιχειρηματολογία του ανέφερε ότι ο πρόεδρος έχει τη δικαιοδοσία να εμποδίσει οποιαδήποτε ομάδα ξένων να μπει στη χώρα και είπε ότι η απόφαση του James Robart ήταν πολύ γενική.
Και έρχεται και σε σύγκρουση με την απόφαση ενός άλλου δικαστηρίου στη Βοστώνη, που αποφάνθηκε υπέρ της εφαρμογής του διατάγματος Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης