Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία προς ΗΠΑ: Το Ιράν δεν αποτελεί χώρα που στηρίζει την τρομοκρατία

Ρωσία προς ΗΠΑ: Το Ιράν δεν αποτελεί χώρα που στηρίζει την τρομοκρατία
Το Κρεμλίνο κατέστησε σαδές ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται σε ζητήματα εμπορίου και οικονομίας με την Τεχεράνη
Τους ισχυρισμούς του αμερικανού προέδρου Donald Trump ότι το Ιράν αποτελεί ένα κράτος τρομοκρατών έσπευσε να απορρίψει σήμερα (6/2) το Κρεμλίνο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί δεσμούς με τη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, επεσήμανε ότι η Ρωσία δε συμφωνεί με την προσέγγιση Trump, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του χαρακτήρισε το Ιράν ως το "νούμερο ένα τρομοκρατικό κράτος".
"Όλοι γνωρίζετε ότι η Ρωσία έχει καλές σχέσεις με το Ιράν, καθώς συνεργαζόμαστε σε μία σειρά από ζητήματα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Peskov, τονίζοντας παράλληλα ότι "εκτιμούμε τις σχέσεις μας σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο και ελπίζουμε σε περαιτέρω ανάπτυξή τους".
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι υπάρχουν μία σειρά από ζητήματα για τα οποία αντιτίθενται Μόσχα και Ουάσινγκτον, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι "αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο για την οικοδόμηση της επικοινωνίας και της αμοιβαίας επωφελούς σχέσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ".
Ο αμερικανός πρόεδρος έρχεται να αναζοπυρώσει τις αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν, αφού προηγούμενως ο Barack Obama είχε προχωρήσει σε ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, μέσω της άρσης των κυρώσεων προς την Τεχεράνη.
Αντιθέτως, σε θετικό έδαφος φαίνεται ότι περνάνε πλέον οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται πρόθυμες να τις αποκαταστήσουν, αφού επί διακυβέρνησης Obama είχαν βρεθεί σε χείριστα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης