Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ): Η χαλαρή νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη - Παραμένουν οι κίνδυνοι

tags :
Draghi (ΕΚΤ): Η χαλαρή νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη - Παραμένουν οι κίνδυνοι
Η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, τόσο στο μέγεθος όσο και στη διάρκεια
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη παραμένου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, ο οποίος δήλωσε ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει χαλαρή για αρκετό διάστημα.
Υπερασπιζόμενος την πολιτική της ΕΚΤ, -που το τελευταίο διάστημα έχει επικριθεί κυρίως από το Βερολίνο- επισήμανε ότι χρειάζεται ακόμη σημαντικός βαθμός διευκολυντικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δομικός πληθωρισμός ακολουθεί πειστική ανοδική πορεία.
«Τώρα, είναι σημαντικό και αναγκαίο η Ευρωζώνη να απαντήσει με συνεκτικό και αποφασιστικό τρόπο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει» υπογράμμισε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Draghi δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, τόσο στο μέγεθος όσο και στη διάρκεια, κόντρα στις αιτήσεις των Γερμανών για σταδιακή σύσφιγξη της πολιτικής.
Μάλιστα, απέρριψε τα σενάρια περί δημιουργίας φούσκας σε κλάδους της οικονομίας, στα οποία βασίζεται και η ρητορική περί αναγκαιότητας σύσφυγξης της πολιτικής.
Ο κ. Draghi κάλεσε τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειες στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής μιας δημοσιονομικής πολιτικής που θα είναι πιο φιλική προς την ανάπτυξη.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ διαπίστωσε επίσης επιβράδυνση της διαδικασίας εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, χαλαρότητα στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι εύθραυστη.
Επίσης, ανέφερε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των χωρών-μελών του ευρωπαϊκού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης