Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Γερμανία αντιτίθεται στη μονομερή εφαρμογή δασμών στις εισαγωγές

Merkel: Η Γερμανία αντιτίθεται στη μονομερή εφαρμογή δασμών στις εισαγωγές
Η Γερμανία θα «απαντήσει» σε τυχόν μέτρα προστατευτισμού των ΗΠΑ, προειδοποίησε η Angela Merkel
Κατά της μονομερούς εφαρμογής δασμών στις εισαγωγές τάχθηκε με δηλώσεις της η Γερμανία καγκελάριος, τονίζοντας πως αν η νέα αμερικανική κυβέρνηση λάβει μέτρα προστατευτισμού, τότε η Γερμανία θα πρέπει να αποφασίσει πως θα «απαντήσει».
Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο Reuters, που μεταδίδει τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έχει προειδοποιήσει τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ότι θα τους επιβάλει δασμό 35% στα οχήματα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά.
Εις εκ των κορυφαίων συμβούλων του Trump, σε ζητήματα εμπορίου, έχει κατηγορήσει τη Γερμανία πως χρησιμοποιεί ένα «χονδροειδώς υποτιμημένο» ευρώ ως πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ, αλλά και των ίδιων των Ευρωπαίων εταίρων της.
«Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η αμερικανική κυβέρνηση και μετά θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα αντιδράσουμε ή όχι», ανέφερε η Merkel, ερωτηθείσα σχετικά με την απειλή εφαρμογής δασμών.
«Συχνά έχω εκφράσει τη στήριξή μου στις πολυμερείς συμφωνίες και το αμοιβαίο εμπόριο», επισήμανε η Angela Merkel, προσθέτοντας «πιστεύω πως ο κόσμος κατάφερε να νικήσει τη χρηματοπιστωτική και τραπεζική κρίση, διότι αντιδράσαμε μαζί ως G20».
Η Merkel επισήμανε πως οι ΗΠΑ είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος των γερμανικών εταιρειών και ότι η Γερμανία θέλει να διατηρήσει τους στενούς δεσμούς με την Αμερική.
«Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, ιδανικά, να ενισχύσει τα κοινά στοιχεία που οι δύο πλευρές μοιράζονται, από τη συνεργασία σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών ως τη συνεργασία σε ζητήματα άμυνας», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Τέλος, η Merkel προσέθεσε πως η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει πως πρέπει να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της, κάτι που έχει απαιτήσει ο Donald Trump, αλλά και ο προκάτοχός του Barack Obama.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης