Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε η ΑΜΚ 13 δισ. ευρώ της UniCredit που κρίνει το μέλλον της - Περικοπές 3.900 θέσεων εργασίας

Ξεκίνησε η ΑΜΚ 13 δισ. ευρώ της UniCredit που κρίνει το μέλλον της - Περικοπές 3.900 θέσεων εργασίας
Η UniCredit προσφέρει 13 νέες μετοχές προς 8,09 ευρώ εκάστη για κάθε 5 υφιστάμενες κοινές ή αποταμιευτικές μετοχές της, τιμή διάθεσης που συνιστά έκπτωση (discount) 38% επί της αξίας της τιμής της μετοχής της (χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ)
Κανονικά ξεκίνησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 13 δισ. ευρώ της μεγαλύτερης - προβληματικής - ιταλικής τραπέζης UniCredit σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2016 όπως ήταν προγραμματισμένο, από την οποία κρίνεται το μέλλον της.
Το τεράστιο μέγεθος της αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τα ιταλικά επιχειρηματικά δεδομένα ανεξαρτήτως κλάδου, ενώ είναι η μεγαλύτερη αντίστοιχη αύξηση στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές από το 2010.
Για τη UniCredit, η επιτυχία της αυξήσεως στο μετοχικό της κεφάλαιο είναι ζωτικής σημασίας για την επιχειρηματική της υπόσταση, καθώς μετά την πραγματοποίηση ζημιών 11,8 δισ. ευρώ το 2016 - κυρίως λόγω διαγραφών μη εξυπηρετούμενων δανείων - ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας CET1 έχει υποχωρήσει κάτω από το ελάχιστο όριο 10% που απαιτεί η ΕΚΤ.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της μεγάλης ιταλικής τραπέζης αποτελεί μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης της UniCredit που είδε το φως της δημοσιότητας τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με το οποίο η τράπεζα θα πωλήσει και 17,7 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, με στόχο την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και του ισολογισμού της.
Όπως ανακοίνωσε προχθές Σάββατο 4/2 η UniCredit, ήλθε σε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα για τη μείωση του προσωπικού της κατά 3.900 άτομα στην Ιταλία, στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου περικοπής 14 χιλιάδων θέσεων εργασίας μέχρι το 2019.
Η UniCredit προσφέρει 13 νέες μετοχές προς 8,09 ευρώ εκάστη για κάθε 5 υφιστάμενες κοινές ή αποταμιευτικές μετοχές της, τιμή διάθεσης που συνιστά έκπτωση (discount) 38% επί της αξίας της τιμής της μετοχής της (με αποχωρισμένο το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ).
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της UniCredit θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου 2017, ημέρα καταβολής τόκων (κουπονιού) σε ομόλογα υψηλού κινδύνου που έχει εκδώσει, τους οποίους δεν θα καταφέρει να πληρώσει αν δεν επαναφέρει τα κεφάλαιά της πάνω από το ελάχιστο όριο που απαιτούν οι εποπτικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης