Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ προς Βρετανία: Αποδέξου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να κρατήσεις την εκκαθάριση παραγώγων σε ευρώ

ΕΚΤ προς Βρετανία: Αποδέξου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να κρατήσεις την εκκαθάριση παραγώγων σε ευρώ
«Θα είναι πρόωρο να πάρει κανείς μια σθεναρή στάση, σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο που θα καθιερωθεί, μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε.», ανέφερε, πάντως, ο Draghi
Τελεσίγραφο προς το Ηνωμένο Βασίλειο έστειλε σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δια στόματος Mario Draghi, αν θέλει να διατηρήσει την έδρα της εκκαθάρισης των παραγώγων σε ευρώ στα εδάφη της και μετά το Brexit.
Ειδικότερα, ο Draghi κατέστησε σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποδεχτεί την εποπτεία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καθώς αυτό θα αποτελέσει παράγοντα-κλειδί για να επιλέξει η ΕΚΤ τη διατήρηση της εκκαθάρισης παραγώγων σε ευρώ στο Λονδίνο και μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα είναι πρόωρο να πάρει κανείς μια σθεναρή στάση, σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο που θα καθιερωθεί, μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε.», ανέφερε ο Draghi, μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το σημαντικό είναι να μη βγει από την ενιαία αγορά, εκτίμησε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης, προσθέτοντας πως για να είναι κανείς μέλος της ενιαίας αγοράς θα πρέπει να υπόκειται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
«Θα πρέπει να το δούμε αυτό προσεχτικά», είπε.
Το Reuters τονίζει πως η ΕΚΤ έχει λόγο στην έγκριση της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης μεταξύ του London Stock Exchange και του Deutsche Boerse, με την τοποθεσία της έδρας και των διαδικασιών εκκαθάρισης να εμφανίζονται ως πιθανά κρίσιμα σημεία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης