Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Να μην αυξηθούν τα επιτόκια της Fed - Περιθώρια αύξησης της απασχόλησης στις ΗΠΑ

Kashkari (Fed): Να μην αυξηθούν τα επιτόκια της Fed - Περιθώρια αύξησης της απασχόλησης στις ΗΠΑ
Ο Kashkari θεωρεί, ότι ο τρέχων στόχος βραχυπροθέσμων επιτοκίων μεταξύ 0,50% και 0,75% της Fed είναι κατάλληλος για την υφιστάμενη προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ
Να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκιά της σε επίπεδο νομισματικής υποβοήθησης (χαλάρωσης) κάλεσε σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 την Federal Reserve ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Μινεάπολις, Neel Kashkari.
Όπως εκτίμησε, η οικονομία των ΗΠΑ δεν βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης, κατά συνέπεια ενυπάρχει μικρός κίνδυνος αύξησης του πληθωρισμού, ενώ δεν υφίσταται και άμεσος κίνδυνος χρηματο-οικονομικής αποσταθεροποίησης.
«Αν είναι να κάνουμε λάθος, είναι καλύτερα να το πράξουμε στην πλευρά της περισσότερο χαλαρής, αντί μιας περιοριστικής, νομισματικής πολιτικής», όπως επεσήμανε σε γραπτή του δήλωση ο Kashkari για να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο την περασμένη εβδομάδα στην επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed ψήφισε να παραμείνουν αμετάβλητα τα αμερικανικά παρεμβατικά της επιτόκια.
Όπως ανέφερε ο Kashkari, ενώ οι αγορές συμπεριλαμβάνουν στις αποτιμήσεις τους τις προσδοκίες τους για ισχυρή δημοσιονομική τόνωση υπό τον νέο Αμερικάνο πρόεδρο, Donald Trump, ο ίδιος (Kashkari) δεν το πράττει στις δικές του οικονομικές προβλέψεις.
«Οι χρηματο-οικονομικές αγορές είναι καλές σε ορισμένα πράγματα, αλλά κατά τη γνώμη μου περιβόητα κακές στις προβλέψεις πολιτικών αποτελεσμάτων», τόνισε ο ίδιος, για να προσθέσει, ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ενισχύεται βραδέως, η αύξηση του εργατικού κόστους είναι ασθενής και ο χαμηλός πληθωρισμός σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου μειώνουν την πιθανότητα μεγάλης αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Ο Kashkari θεωρεί, ότι ο τρέχων στόχος βραχυπροθέσμων επιτοκίων μεταξύ 0,50% και 0,75% της Fed είναι κατάλληλος για την υφιστάμενη προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης