Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για την ενίσχυση του δολαρίου, όχι η Γερμανία

Weidmann: Η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για την ενίσχυση του δολαρίου, όχι η Γερμανία
Σε ό,τι αφορά την ποσοτική χαλάρωση που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο κ. Weidmann τόνισε ότι είναι απαραίτητη αυτήν την περίοδο
Δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση του Donald Trump εξαπέλυσε ο διοικητής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank), με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές για εκούσια υποτίμηση του ευρώ από την ευρωπαϊκή υπερδύναμη.
Όπως δήλωσε σήμερα 7 Φεβρουαρίου ο κ. Jens Weidmann, η αμερικανική κυβέρνηση «πρέπει να κατηγορήσει τον εαυτό της και όχι τη Γερμανία για την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ».
«Οι αναφορές των Αμερικανών αξιωματούχων είναι κάτι παραπάνω από παράλογες.
Η θέση ότι οι διάφοροι χειρισμοί στα ξένα νομίσματα ευθύνονται για το τρέχον ισχυρό δολάριο δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα.
Η πιο πρόσφατη άνοδος του δολαρίου είναι "σπιτικό προϊόν", που προκλήθηκε από τις πολιτικές ανακοινώσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης», είπε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Mainz.
Σε ό,τι αφορά την ποσοτική χαλάρωση (QE) και το συνεχιζόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν και την είχε κατακρίνει στο παρελθόν, ο κ. Weidmann τόνισε ότι είναι απαραίτητη αυτήν την περίοδο.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το QE πρέπει να λήξει το ταχύτερο, όταν επιτευχθεί στόχος για πληθωρισμό στο 2% για την Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης