Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημιουργία ευρωπαϊκής έδρας στο Λουξεμβούργο εξετάζει λόγω Brexit η Lloyd's του Λονδίνου

Δημιουργία ευρωπαϊκής έδρας στο Λουξεμβούργο εξετάζει λόγω Brexit η Lloyd's του Λονδίνου
Η Lloyd's φέρεται να εξετάζει ως υποψήφιες χώρες για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής της έδρας και την Ιρλανδία, τη Γερμανία (μάλλον απίθανο), την Ολλανδία και το Βέλγιο, με την Μάλτα να έχει ήδη αποκλειστεί
Τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής της έδρας στο Λουξεμβούργο εν όψει της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), φέρεται να εξετάζει η μεγάλη διεθνής ασφαλιστική αγορά Lloyd's του Λονδίνου, σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών Financial Times (FT) σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017.
Το πρόβλημα της Lloyd's - διαφορετική από τη βρετανική τράπεζα Lloyds - είναι, ότι όπως και άλλες εταιρείες παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, χρησιμοποιεί δικαιώματα «διαβατηρίου» για την ελεύθερη πρόσβασή της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά δίχως την ανάγκη αδειοδότησής της σε κάθε ξεχωριστό κράτος.
Με την τροπή που φαίνεται πως θα λάβει το - μάλλον συγκρουσιακό - Brexit, τα δικαιώματα αυτά θα εξαφανιστούν, γι' αυτό και η Lloyd's αναζητά λύση μέσω της εγκαθίδρυσης μιας ευρωπαϊκής έδρας, μάλλον στο Λουξεμβούργο.
Η Lloyd's φέρεται να εξετάζει ως υποψήφιες χώρες για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής της έδρας και την Ιρλανδία, τη Γερμανία (μάλλον απίθανο), την Ολλανδία και το Βέλγιο, με την Μάλτα να έχει ήδη αποκλειστεί.
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν οι FT, το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της Lloyd's θα παραμείνει στο Λονδίνο.
Επισημαίνεται, ότι η απόφαση της Lloyd's για δημιουργία έδρας στην ηπειρωτική Ευρώπη θα ληφθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης