Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα θα επενδύσει η Volkswagen, για να «εξιλεωθεί» από το dieselgate

Δύο δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα θα επενδύσει η Volkswagen, για να «εξιλεωθεί» από το dieselgate
Το πρώτο από τα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους των Η.Π.Α. έως και το 2020
Την επένδυση 2 δισ. δολαρίων στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι και το 2027 ανακοίνωσε κι επίσημα χθες η Volkswagen, σε μία προσπάθεια να αφήσει πίσω το «αμαρτωλό παρελθόν» της που σημαδεύτηκε από το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate»), το οποίο της έχει κοστίσει μέχρι στιγμής πάνω από 20 δισ. δολάρια.
Το πρώτο από τα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους των Η.Π.Α. έως και το 2020, με τον απώτερο στόχο να είναι η πώληση ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως το χρόνο μέχρι το 2025.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του διακανονισμού με την Καλιφόρνια, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί για πώληση 5.000 ηλεκτρικών οχημάτων στην πολιτεία έως το 2025.
Στα τέλη του 2016, η Volkswagen είχε κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις της να στραφεί στα τύπου SUV και ηλεκτρικά οχήματα, σταματώντας ταυτόχρονα την πώληση diesel οχημάτων στην αμερικανική αγορά.
Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύει να έχει κυκλοφορήσει 19 μοντέλα SUV μέχρι το 2020 παγκοσμίως, από μόλις δύο που έχει τώρα.
Να σημειωθεί πως τα πετρελαιοκίνητα οχήματα αντιστοιχούσαν στο ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων της Volkswagen στη χώρα.
Ιδού μερικά από τα άκρως εντυπωσιακά concepts:

volkswagen id electric car

The concept car is using Volkswagen's modular electrification kit, known as the MEB. That was first seen on Volkswagen's BUDD-e microbus concept, pictured below, at the Consumer Electronics Show in January.

It also has a heads-up display...

...And four individual seats to provide some more space for passengers in the back.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης