Διεθνή

Μέλος του βρετανικού ομίλου προστασίας τραπεζών έναντι διαδικτυακής πειρατείας CDA έγινε η Lloyds

Μέλος του βρετανικού ομίλου προστασίας τραπεζών έναντι διαδικτυακής πειρατείας CDA έγινε η Lloyds
Η Lloyds είχε ανακοινώσει στις 23 Ιανουαρίου 2017, ότι συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές για την ανεύρεση αυτών που ευθύνονται για την κυβερνο-επίθεση σε ιστοτόπους προσωπικής τραπεζικής της, η οποία προκάλεσε διακοπές στην παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών της
Στον βρετανικό όμιλο προστασίας των τραπεζών έναντι διαδικτυακής πειρατείας Cyber Defence Alliance (CDA) αποφάσισε να συμμετάσχει η μεγάλη βρετανική τράπεζα Lloyds, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017.
Στον CDA συμμετέχουν ήδη οι τράπεζες Barclays, Deutsche Bank, Santander UK και Standard Chartered.
Ο όμιλος CDA έχει έδρα το Λονδίνο και δημιουργήθηκε με σκοπό τη διευκόλυνση του διαμοιρασμού πληροφοριών μεταξύ των συμμετεχόντων τραπεζών για περιστατικά παραβίασης των συστημάτων τους από κυβερνο-πειρατές.
Ο διαμοιρασμός των πληροφοριών αυτών έχει τεράστια σημασία για τη διαρκή αναβάθμιση της διαδικτυακής θωράκισης των τραπεζών απέναντι σε γνωστές μεθόδους ψηφιακής επίθεσης επίδοξων ληστών και κακόβουλων χρηστών του διαδικτύου.
Η Lloyds είχε ανακοινώσει στις 23 Ιανουαρίου 2017, ότι συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές για την ανεύρεση αυτών που ευθύνονται για την κυβερνο-επίθεση σε ιστοτόπους προσωπικής τραπεζικής της, η οποία προκάλεσε διακοπές στην παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης