Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Αυστρία η πρώτη τράπεζα αποκλειστικά για το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin!

Στην Αυστρία η πρώτη τράπεζα αποκλειστικά για το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin!
Πριν τρία χρόνια το πρώτο ATM για bitcoin στήθηκε επίσης στην Αυστρία, ενώ πλέον η Βιέννη έχει περισσότερες από 20 μηχανές ανάληψης για Bitcoin
Στη Βιέννη θα εγκατασταθεί η πρώτη τράπεζα που θα ανταλλάσει αποκλειστικά ευρώ με Bitcoin και αντίστροφα, με την ονομασία «Bitcoin Bank».
Στην ίδια τοποθεσία, οι πελάτες – επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και για το κρυπτο-νόμισμα, μέσω του καταστήματος.
Η Bitcoin Bank ανήκει στο Bit Trust, ένα γερμανικό start-up,.
«Τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού νομίσματος είναι πως οι συναλλαγές είναι πολύ πιο γρήγορες και μπορούν να γίνουν χωρίς μεσάζοντα.
Χρήματα μπορούν να σταλούν απευθείας από χρήστη σε χρήστη», δήλωσε στο αυστριακό κανάλι ORF η γενική διευθύντρια του Bit Trust, Magdalena Isbrandt.
Σημειώνεται ότι πριν τρία χρόνια το πρώτο ATM για bitcoin στήθηκε επίσης στην Αυστρία, ενώ πλέον η Βιέννη έχει περισσότερες από 20 μηχανές ανάληψης για Bitcoin.
Περί τις 20:00, εν μέσω ισχυρών πιέσεων από την Κίονα, το νόμισμα υποχωρεί κατά 1,37%, στα 975,38 δολάρια.
Χθες, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας σύστησε εκ νέου στις πλατφόρμες του ψηφιακού νομίσματος να συμμορφωθούν με τους τρέχοντες κανόνες για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος».
Σε διαφορετική περίπτωση, οι εννέα πλατφόρμες διαπραγμάτευσης που υπάρχουν στην ασιατική χώρα θα κλείσουν, καθιστά σαφές η Peoples’ Bank of China.
Οι κινεζικές Αρχές έχουν κατά καιρούς εξαπολύσει ένα «κυνηγητό» προς τους διαπραγματευτές του ψηφιακού νομίσματος, προκαλώντας «βουτιά» στην τιμή του.
Όπως τονίζουν, η ανωνυμία που προσφέρει η αγοραπωλησία του Bitcoin, δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να ξεπλένουν χρήμα ή να το μετακινούν εκτός των συνόρων, «κάτω από τη μύτη» της PBOC.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης