Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin: Η ΕΚΤ δεν προσπαθεί να χειραγωγήσει το ευρώ - Το μέλλον της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη

Sapin: Η ΕΚΤ δεν προσπαθεί να χειραγωγήσει το ευρώ - Το μέλλον της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Trump θα κατανοήσει γρήγορα πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις με την ΕΕ 
Στους ισχυρισμούς των ΗΠΑ περί χειραγώγησης του ευρώ από την ΕΚΤ απάντησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
«Αυτές οι επιθέσεις προφανώς δεν έχουν κανένα νόημα για μια σειρά από λόγους», δήλωσε ο Sapin προσθέτοντας ότι το ευρώ κινείται ελεύθερα και ότι η ΕΚΤ λαμβάνει τις αποφάσεις για τη νομισματική της πολιτική ανεξάρτητα από τις χώρες-μέλη.
«Η ΕΚΤ ποτέ δεν προσπαθεί να χειραγωγήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ για να επιτύχει στόχους εμπορικής πολιτικής ή ανταγωνισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Το ευρώ είναι το νόμισμα ολόκληρης της ευρωζώνης.
Σε διεθνές επίπεδο, αυτό που έχει σημασία είναι το πλεόνασμα ολόκληρης της ευρωζώνης, όχι αυτό της Γερμανίας» είπε ο ίδιος.
Ο Sapin δήλωσε ότι ελπίζει πως ο Trump θα κατανοήσει γρήγορα πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις με την ΕΕ και τι σημαντικό πλεονέκτημα αποτελούν αυτές για την ευημερία των ΗΠΑ.
Δήλωσε ότι αξιωματούχοι της ΕΕ προσπαθούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη στην Ένωση και να προωθήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε κάποιες χώρες, αλλά είναι επίσης σημαντικό για χώρες όπως η Γερμανία να αυξήσουν τις επενδύσεις.
«Η Γερμανία θα μπορούσε να είναι περισσότερο φιλόδοξη σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Sapin στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη συνεχίζει να χρειάζεται να αποκαταστήσει τις επενδύσεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, δήλωσε.
«Εάν όλοι κινηθούμε μόνο προς μία κατεύθυνση, δηλαδή τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, οι προσαρμογές (στην Ευρώπη) θα είναι ακόμα δυσκολότερες», δήλωσε.

Το μέλλον της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη

Εν τω μεταξύ, ο Sapin επανέλαβε την άποψή του ότι οι επενδυτές θα χάσουν χρήματα εάν στοιχηματίσουν σε νίκη της ακροδεξιάς υποψηφίου Marine Le Pen στις εκλογές της Γαλλίας φέτος.
«Το Εθνικό Μέτωπο δεν είναι ένα λαϊκιστικό κόμμα, αλλά ένα κόμμα έξω από τις αξίες τις οποίες υπερασπίζεται η Γαλλία» είπε αναφερόμενος στο κόμμα της Le Pen, ενώ επεσήμανε ότι το μέλλον της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης