Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορούμενος για πρόκληση του σκανδάλου της Bankia Ισπανός πρώην κεντρικός τραπεζίτης

Κατηγορούμενος για πρόκληση του σκανδάλου της Bankia Ισπανός πρώην κεντρικός τραπεζίτης
Κατηγορίες για το σκάνδαλο της Bankia απαγγέλθηκαν σήμερα και εναντίον του πρώην επικεφαλής της ισπανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς CNMV, Julio Segura
Κατηγορίες για πρόκληση επιζήμιου τραπεζικού σκανδάλου απαγγέλθηκαν σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 εναντίον του Ισπανού πρώην κεντρικού τραπεζίτη Miguel Angel Fernandez Ordonez, ο οποίος κατηγορείται ότι επέτρεψε την εισαγωγή των μετοχών της προβληματικής τραπέζης Bankia στο ισπανικό χρηματιστήριο το 2011 «παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις ότι ο όμιλος δεν ήταν βιώσιμος».
Συγκεκριμένα, στον Ordonez - επικεφαλής της κεντρικής Τραπέζης Ισπανίας μεταξύ των ετών 2006 και 2012 - απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες για την κατάρρευση της μετοχής της Bankia, που προκάλεσε ζημία εκατομμυρίων ευρώ κυρίως σε μικρο-επενδυτές.
Στο ίδιο πλαίσιο, αντίστοιχες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα και εναντίον του πρώην επικεφαλής της ισπανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς CNMV, Julio Segura.
Η ισπανική τράπεζα Bankia διασώθηκε με κρατικά κεφάλαια το 2012, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εισαγωγή των μετοχών της στο ισπανικό χρηματιστήριο και κατηγορείται για παραποίηση των οικονομικών της καταστάσεων πριν τη δημόσια προσφορά των μετοχών της.
Στο πλαίσιο της κατάρρευσης της Bankia, ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες ο επικεφαλής της την περίοδο της εισαγωγής των μετοχών της στο ισπανικό χρηματιστήριο, Rodrigo Rato, Ισπανός πρώην υπουργός Οικονομίας και ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ.
Οι δικαστικές διώξεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του σκανδάλου της Bankia είναι οριστικές και δεν μπορούν πλέον να εφεσιβληθούν, όπως αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης