Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Απροσδόκητη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας - Στη δίνη δύσκολων διαπραγματεύσεων η χώρα

BBC: Απροσδόκητη συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας - Στη δίνη δύσκολων διαπραγματεύσεων η χώρα
Τα απογοητευτικά στοιχεία, σημειώνει το BBC, έρχονται την ώρα που οι φόβοι για αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης χρέους έχουν ανανεωθεί
Δημοσίευμα σχετικό με την απροσδόκητη - όπως τη χαρακτηρίζει - συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας το δ' τρίμηνο του 2016 δημοσιεύει το βρετανικό δίκτυο BBC.
Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στη δίνη δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές της, τα τελευταία στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ δείχνουν συρρίκνωση κατά 0,4% το δ' τρίμηνο του 2016, έπειτα από ενίσχυση 0,9% το γ' τρίμηνο του ίδιου έτους.
Μάλιστα, η καταγεγραμμένη συρρίκνωση διαψεύδει επί τα χείρω τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που θεωρούσαν πως η αυξητική δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα διατηρηθεί.
Τα απογοητευτικά στοιχεία, σημειώνει το BBC, έρχονται την ώρα που οι φόβοι για αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης χρέους έχουν ανανεωθεί.
Η χώρα βρίσκεται υπό συνεχή πίεση να επιταχύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας μείωσης των συντάξεων και μιας αύξησης των φόρων.
Στην τελευταία αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να εμβαθύνει και να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, που, σε συνδυασμό με μια περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, απαιτούνται για την επιστροφή της οικονομίας σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης.
Ωστόσο, η απαίτηση για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, απορρίπτεται από την Ευρωζώνη, που ήδη έχει προσφέρει στη χώρα σημαντική ελάφρυνση και είναι απρόθυμη να προσφέρει περαιτέρω.
Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup.
Πάντως, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, καταλήγει το BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης