Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό επίπεδο 3μήνου το δολάριο μετά την «προαναγγελία» Yellen αύξησης επιτοκίων Fed

Σε υψηλό επίπεδο 3μήνου το δολάριο μετά την «προαναγγελία» Yellen αύξησης επιτοκίων Fed
Μετά τις δηλώσεις Yellen, το δολάριο ενισχύθηκε μέχρι τα 1,00844 ελβετικά φράγκα, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών ενισχύθηκε το δολάριο ΗΠΑ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen, ότι «δεν είναι σοφό» να παραμένουν για πολύ καιρό χαμηλά τα επιτόκια στις ΗΠΑ.
Η Yellen κατέθεσε ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας στο πλαίσιο της καθιερωμένης παρουσίασης της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της Fed και ουσιαστικά προανήγγειλε σταδιακή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της περίφημης επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed έχει οριστεί για το διήμερο 14-15 Μαρτίου του 2017, στην οποία δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η επόμενη αύξηση επιτοκίων του δολαρίου.
Αυτό, βεβαίως, καθιστά το αμερικανικό νόμισμα ελκυστικότερο έναντι άλλων ξένων νομισμάτων, καθώς αυξάνει την απόδοση μιας σειράς δολαριακών επενδύσεων που είναι συνδεδεμένες με τα επιτόκια της Fed.
Ο δολαριακός δείκτης - ένα καλάθι κύριων συναλλαγματικών ισοτιμιών του αμερικανικού νομίσματος - ανήλθε στις 101.40 μονάδες μετά τις δηλώσεις Yellen, με το ευρώ να εξασθενεί μέχρι τα 1,05608 δολάρια, με ισχυρότερο επίπεδο ημέρας τα 1,06335 δολάρια.
Οι θετικές οικονομικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι βελτιώσεις των εκτιμήσεων για την οικονομική του πορεία εν μέσω Brexit, προκάλεσαν ενίσχυση της βρετανικής στερλίνας μέχρι τις 0,84579 λίρες έναντι του ευρώ (ασθενέστερο επίπεδο ημέρας οι 0,85305 λίρες).
Η στερλίνα ενισχύθηκε και έναντι του αμερικανικού νομίσματος μέχρι τα 1,24434 δολάρια, εξασθενώντας κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τα 1,25487 δολάρια.
Μετά τις δηλώσεις Yellen, το δολάριο ενισχύθηκε μέχρι τα 1,00844 ελβετικά φράγκα, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης