Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κατανόηση» στις αντι-μεταναστευτικές πολιτικές Trump συστήνει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ

«Κατανόηση» στις αντι-μεταναστευτικές πολιτικές Trump συστήνει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ
«Όσοι το 2015 και το 2016 είχαν υποστηρίξει τα ανοικτά σύνορα και τη μαζική παράνομη μετανάστευση έχουν σήμερα καταλάβει πως επρόκειτο για λάθος»
«Κατανόηση» συστήνει για τα αντι-μεταναστευτικά εκτελεστικά διατάγματα του Donald Trump ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, αντιτιθέμενος εκ νέου στις πολιτικές των ανοικτών συνόρων.
Μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Sebastian Kurz, γνωστός για τις σκληροπυρηνικές του απόψεις σε θέματα μετανάστευσης, σημείωσε ότι «μέχρι πρότινος κάθε Αμερικανός Πρόεδρος έχει προσπαθήσει να ελέγξει την μετανάστευση στις ΗΠΑ, όπως και κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, προσπαθεί βασικά να περιορίσει την μετανάστευση και να μην την αφήνει να εξελίσσεται ανεξέλεγκτα».
«Όσοι το 2015 και το 2016 είχαν υποστηρίξει τα ανοικτά σύνορα και τη μαζική παράνομη μετανάστευση έχουν σήμερα καταλάβει πως επρόκειτο για λάθος.
Σημαντικό είναι να ξεχωρίζει κανείς τα δύο θέματα, από τη μία πλευρά το ερώτημα εάν χρειάζεται η προστασία των συνόρων - όπου η απάντηση είναι κατηγορηματικά "ναι" και από την άλλη πλευρά ποια μορφή συνοριακής προστασίας έχει νόημα και ποιος πρέπει να πληρώσει γι' αυτή, με τον Αμερικανό πρόεδρο να είχε ανακοινώσει πως το Μεξικό πρέπει να πληρώσει την κατασκευή του τείχους», συμπληρώνει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.
Όπως αναφέρει ο Αυστριακός, από την εμπειρία της χώρας του, η καλύτερη μορφή προστασίας των συνόρων σημαίνει «τυπικές αστυνομικές και στρατιωτικές περιπολίες με τη βοήθεια τεχνικών μέσων, όπως φράχτες, κάμερες νυκτερινής ανίχνευσης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη».
Ωστόσο, καταδίκασε εκ νέου με σαφές τρόπο το διάταγμα του Ρεπουμπλικάνου για την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών με αμερικανική παρουσία.
Ταυτόχρονα, επανέλαβε πως απορρίπτει την έκδοση καταδικαστικών αποφάσεων γενικά εναντίον ορισμένων κρατών, και πως «ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας είναι σημαντικός αλλά δεν θα κερδηθεί θέτοντας σε γενική υποψία ολόκληρες χώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης