Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Βάση για συμφωνία με τους δανειστές τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας για το 2016

Κομισιόν: Βάση για συμφωνία με τους δανειστές τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας για το 2016
«Θα είναι πολύ κακό εάν αυτό το momentum διακοπεί»
Το «momentum» της ελληνικής οικονομία δεν πρέπει να χαθεί λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, εκτιμά ο διευθυντής της Γ.Γ. Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Marco Buti.
Μιλώντας σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2017 σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (EPC) για τις διεθνείς οικονομικές προοπτικές του 2017, στις Βρυξέλλες, ο αξιωματούχος τόνισε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι ένας πολύ σημαντικός «θετικός» παράγοντας για το μέλλον της Ελλάδας.
Μάλιστα, σημείωσε για την ελληνική οικονομία ότι πέρα από τις θετικές προβλέψεις, πλέον υπάρχουν «πραγματικά καλά νέα», παραπέμποντας στα στοιχεία της Επιτροπής για επιστροφή στην ανάπτυξη και υπεραπόδοση αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους.
«Θα είναι πολύ κακό εάν αυτό το momentum διακοπεί» σχολίασε, συμπληρώνοντας πως ακόμη κι αν τα στοιχεία της Επιτροπής περιλαμβάνουν κάποια μέτρα «εφάπαξ απόδοσης», κυρίως βασίζονται σε πολιτικές που θα συνεχιστούν και που μπορούν να καταστήσουν την ελληνική οικονομία «εύρωστη». Ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Buti σημείωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως υπάρχει κοινή αντίληψη ότι είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουν τα πράγματα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα σημειωθεί πρόοδος στο Eurogroup της Δευτέρας.
Επίσης, υπογράμμισε πως το «θετικό αποτέλεσμα» στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας για το 2016 θα αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία.
Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του Δ.Ν.Τ., Jeffrey Franks.
Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα κατά την ομιλία του.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις της Christine Lagarde, ότι δηλαδή παραμένει η δέσμευση του Ταμείου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και πως «εργάζεται πολύ σκληρά προκειμένου να κλείσει το χάσμα που το χωρίζει από τους άλλους εταίρους και την ελληνική κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης