Τελευταία Νέα
Διεθνή

Warren Buffett, ο κερδισμένος των τελευταίων μηνών – Πως πλούτισε (περισσότερο) από την Apple και τον… Trump

Warren Buffett, ο κερδισμένος των τελευταίων μηνών – Πως πλούτισε (περισσότερο) από την Apple και τον… Trump
Για το 2016 ο κ. Buffet ήταν ο τρίτος πλουσιότερος πολίτης των Η.Π.Α., με περιουσία στα 65,5 δισ. δολάρια
Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους των τελευταίων μηνών είναι σίγουρα ο Warren Buffett, ο οποίος κατάφερε να ευνοηθεί από το θετικό (;) κλίμα που επικρατεί στις αμερικανικές αγορές.
Αρχικά, όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν (περισσότερα εδώ), ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway ήταν αυτός που αύξησε περισσότερο την περιουσία του το 2016, δεχόμενος ώθηση και από τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις της Wall Street μετά την 8η Νοεμβρίου.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Forbes, ο κ. Buffet θα είναι (σε ετήσια βάση) πλουσιότερος κατά 11,9 δισ. δολάρια το 2017…
Αξίζει να σημειωθεί το παράδοξο πως ο μεγαλοεπενδυτής δεν έκρυψε ποτέ τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Hillary Clinton για την προεδρική καρέκλα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εν τέλει όμως, η νίκη του Donald Trump τον ωφέλησε όσο κανέναν.



Το 2017 μπήκε επίσης πολύ δυνατά για τον ιστορικό επενδυτή, ο οποίος ανταμείφθηκε με το παραπάνω για την επιλογή του να πολλαπλασιάσει το μερίδιό του στην Apple το δ’ 3μηνο 2016 (από τις 15,23 εκατ. μετοχές, στα 57,36 εκατ.), καθώς η ραγδαία αύξηση στην τιμή της (έφτασε χθες ενδοσυνεδριακά στο ιστορικό ρεκόρ των 134,9 δολαρίων!), του έχει αποφέρει μέχρι στιγμής 1 δισ. δολάρια!!
Η μετοχή της τεχνολογικής – κολοσσού έχει αυξηθεί 2,5% μετά την επιλογή κ. Buffet, για να συνεχίσει στο +16,6% μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση!
Σε ό,τι αφορά στη Berkshire Hathaway, η μετοχή της έχει αυξηθεί 2,7% το τρέχον έτος, ενώ την ίδια στιγμή έχει αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των μετοχών στο χαρτοφυλάκιό της.
Σημειώνεται ότι για το 2016 ο κ. Buffet ήταν ο τρίτος πλουσιότερος πολίτης των Η.Π.Α., με περιουσία στα 65,5 δισ. δολάρια.
Πρώτος ήταν ο Bill Gates με 81 δισ. και δεύτερος ο Jeff Bezos με 67 δισ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης