Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ταξιδιωτική απαγόρευση» σε όσους… χρωστάνε επέβαλαν οι κινεζικές αρχές

«Ταξιδιωτική απαγόρευση» σε όσους… χρωστάνε επέβαλαν οι κινεζικές αρχές
Η απόφαση θα αφορά όσους δεν τηρούν τις προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων τους, όχι όλους τους πολίτες που χρωστούν στις τράπεζες
Την απαγόρευση πρόσβασης σε τρένα υψηλής ταχύτητας και αεροπλάνα επέβαλλαν για τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια σε 7 εκατομμύρια πολίτες της χώρας οι κινεζικές Αρχές, καθώς βρέθηκαν να… χρωστάνε υπέρογκα ποσά.
Η απόφαση θα αφορά όσους δεν τηρούν τις προθεσμίες αποπληρωμής των δανείων τους, όχι όλους τους πολίτες που χρωστούν στις τράπεζες.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι τη σχετική απόφαση του αρμόδιου κινεζικού Δικαστηρίου, σκοπός του εγχειρήματος είναι η δημιουργία μίας «στέρεας πιστωτικά κοινωνίας».
Επίσης, ανοίγει το δρόμο και για την ανταλλαγή των απόρρητων προσωπικών στοιχειών των Κινέζων πολιτών, μεταξύ των δημόσιων Υπηρεσιών.
Μέσω της συγκέντρωσης όλων των οικονομικών στοιχείων, οι δημόσιοι φορείς θα έχουν τη δική τους «μαύρη λίστα», με όσους περιλαμβάνονται σε αυτή να μην μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε βασικές καθημερινές συναλλαγές, όπως η παραπάνω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης