Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fillon: Ανεπίσημα χρεοκοπημένη η Γαλλία – Θα αντιμετωπίσει καταστάσεις… Ελλάδας

Fillon: Ανεπίσημα χρεοκοπημένη η Γαλλία – Θα αντιμετωπίσει καταστάσεις… Ελλάδας
Ο κ. Fillon έκανε λόγο για την ανάγκη χάραξης μίας νέας συνεργασίας της χώρας του με τη Μόσχα, η οποία βρίσκεται υπό το καθεστώς κυρώσεων από τη Δύση
Ως μία ανεπίσημα χρεοκοπημένη χώρα περιέγραψε τη Γαλλία ο κεντροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία, Francois Fillon, σχολιάζοντας μάλιστα πως ενδέχεται να αντιμετωπίσει καταστάσεις Πορτογαλίας, Ιταλίας και… Ελλάδας.
«Νομίζετε ότι εδώ δε γίνεται να συμβεί…
Κι όμως γίνεται», σημείωσε ο κ. Fillon, ο οποίος ταλανίζεται από το σκάνδαλο με τις πλασματικές αμοιβές της συζύγου του, κάτι που αποτέλεσε και την αφορμή να κατρακυλήσει δημοσκοπικά, ενώ μέχρι πρότινος ήταν το φαβορί για την επικράτηση στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης…
Ο κ. Fillon έκανε λόγο για την ανάγκη χάραξης μίας νέας συνεργασίας της χώρας του με τη Μόσχα, η οποία βρίσκεται υπό το καθεστώς κυρώσεων από τη Δύση, λόγω της εισβολής στην Κριμαία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται πιο κοντά στις απόψεις της κας Marine Le Pen, της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, κάτι που αποτυπώνει την ύστατη προσπάθεια του κεντροδεξιού υποψήφιου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.
Επίσης, σε σημερινές του δηλώσεις, εξέφρασε την ανάγκη για αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας ώστε να φυλακίζονται οι νέοι 16 και 17 ετών, προκειμένου να μειωθούν τα αυξημένα κρούσματα βίας.
«Αν αφήσουμε τη βία βασιλεύει μεταξύ των ανηλίκων, είμαστε χαμένοι», σχολίασε.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Fillon έχει ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Γάλλους, απορρίπτοντας ωστόσο την κατηγορία ότι η σύζυγος του έκανε κάτι παράνομο (η Penelope Fillon φέρεται να έλαβε μισθό μεγαλύτερο των 830.000 ευρώ την περίοδο 1998 -2012, όταν και εργάστηκε ως κοινοβουλευτική βοηθός του), ξεκαθαρίζοντας έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση αυτή είναι μια συνωμοσία των αντιπάλων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης