Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Πιθανό να χρειάζονται 3 ή και περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων της Fed ετησίως

Rosengren (Fed): Πιθανό να χρειάζονται 3 ή και περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων της Fed ετησίως
Ο Rosengren ζήτησε άμεση και ταχεία αύξηση των επιτοκίων της Fed, ώστε να αποτραπεί τυχόν ταυτόχρονη επίτευξη αμφοτέρων των στόχων πληθωρισμού (2%) και πλήρους απασχόλησης που υπηρετεί η κεντρική τράπεζα του δολαρίου ΗΠΑ
«Τουλάχιστον τρεις» ή και περισσότερες αυξήσεις παρεμβατικών επιτοκίων ενδέχεται να χρειαστεί να πραγματοποιεί ετησίως η Federal Reserve σε περίπτωση που η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ επιταχυνθεί όσο αναμένεται, όπως υποστήριξε σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Βοστώνης, Eric Rosengren.
Ο ίδιος προβλέπει την επιτάχυνση της αμερικανικής ανάπτυξης στην επόμενη διετία, συμπαρασύροντας σε ακόμα χαμηλότερο επίπεδο το υφιστάμενο επίπεδο ανεργίας 4,8% στις ΗΠΑ, το οποίο φέρεται ήδη να βρίσκεται κάτω από το μακροπρόθεσμο επίπεδο ισορροπίας της αγοράς απασχόλησης στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Ο Rosengren ζήτησε άμεση και ταχεία αύξηση των επιτοκίων της Fed, ώστε να αποτραπεί τυχόν ταυτόχρονη επίτευξη αμφοτέρων των στόχων πληθωρισμού (2%) και πλήρους απασχόλησης που υπηρετεί η κεντρική τράπεζα του δολαρίου ΗΠΑ, οι οποίοι κινδυνεύουν να ξεφύγουν εκτός των επιθυμητών ορίων.
Όπως είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Federal Reserve, η δημοσιονομική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ και το επίπεδο ανάπτυξης στον υπόλοιπο κόσμο ξεχωρίζουν ως «σημαντικοί κίνδυνοι» ανατροπής των αισιόδοξων οικονομικών προσδοκιών του.
Το 2017 ο Rosengren συμμετέχει μεν, αλλά χωρίς ψήφο, στην περίφημη επιτροπή καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, στο πλαίσιο συστήματος εκ περιτροπής δικαιωμάτων ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης