Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faber (μεγαλοεπενδυτής): Ο Trump θα ωφελήσει τις αγορές της Ασίας, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζετε

Faber (μεγαλοεπενδυτής): Ο Trump θα ωφελήσει τις αγορές της Ασίας, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζετε
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Trump είχε πει ότι θα χαρακτηρίσει την Κίνα ως χώρα που χειραγωγεί το νόμισμα της
Η προστατευτική πολιτική στο εμπόριο θα ωφελήσει την Ασία, ωθώντας τα χρηματιστήρια της ηπείρου στην υπεραπόδοση, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber και πρόσθεσε ότι τα σκληρά tweets του πιέζουν προς τα κάτω τις ασιατικές αγορές μόνο για μια ημέρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξαγωγές της Ταϊβάν προς την Κίνα είναι πιο σημαντικές από ό,τι οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ.
Μάλιστα, τόνισε οι εξαγωγές στην Κίνα και οι τουρίστες στην Κίνα είναι το κλειδί.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Trump επεσήμανε ότι θα ονομάσει την Κίνα ως χώρα που χειραγωγεί το νόμισμα της.
Ωστόσο, ο Faber εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος όσον αφορά στο πως θα επιδράσει η πολιτική του Trump τις αγορές της Ασίας, καθώς όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ στρέφεται κατά της Ασίας, όλος ο υπόλοιπος κόσμος -συμπεριλαμβανομένου του Μεξικό και της Ευρώπης- θα πει: «οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον αξιόπιστος εμπορικός εταίρος και δεν είναι πλέον αξιόπιστος σύμμαχος.
Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας».
Ο Faber αναφέρθηκε στην αύξηση των εξαγωγών από την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα στην Κίνα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, αποδίδοντάς το στην κινεζική εγχώρια κατανάλωση και όχι από τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ.
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα χρηματιστήρια της Ασίας θα αισθανθούν τα όφελος, με το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη να επιστρέψουν ενδεχομένως στο 15% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης