Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση - Πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για να κερδίσει τις αγορές

tags :
Regling (ESM): Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση - Πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για να κερδίσει τις αγορές
Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε ότι πουθενά η έκταση των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα και η διακυβέρνηση της τόσο αδύναμη
Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές της, εάν θέλει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, δήλωσε από το Μόναχο ο επικεφαλής του ESM Klaus Regling.
Μιλώντας σε συνέδριο επεσήμανε ότι οι πολιτικές διάσωσης της ευρωζώνης έχουν αποδώσει ενώ πρόσθεσε ότι τέσσερις από τις πέντε χώρες έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα μεταρρυθμιστικά τους προγράμματα.
Συγκεκριμένα ο ESM έχει χορηγήσει 265 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια διάσωσης σε 5 χώρες του προγράμματος, εκ των οποίων 4 έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα
«Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση.
Πουθενά η έκταση των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα και η διακυβέρνηση της τόσο αδύναμη» φέρεται να δήλωσε ο Regling.
«Αλλά η Ελλάδα μπορεί να επανακάμψει και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, μόλις εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηρικά.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος επεσήμανε πως δεν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι ότι η Ευρώπη είναι σε κατάσταση διαρκούς επισκευής.
«Αντίθετα, η κρίση είναι πολύ πίσω μας και έχουμε βγει δυνατότεροι από πριν» επεσήμανε ο Regling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης