Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προθεσμιακές καταθέσεις θα προσφέρει πιλοτικά η Fed στις αμερικανικές τράπεζες στις 23/2

Προθεσμιακές καταθέσεις θα προσφέρει πιλοτικά η Fed στις αμερικανικές τράπεζες στις 23/2
Οι πιλοτικές συνεδρίες έχουν σκοπό να διασφαλίσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του TDF, άλλα και να προσφέρουν στις τράπεζες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους όρους και τη μέθοδο πραγματοποίησης προθεσμιακών καταθέσεων στη Fed
Προθεσμιακές καταθέσεις θα προσφέρει στις αμερικανικές τράπεζες η Federal Reserve σε πιλοτική εφαρμογή την ερχόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, εκκινώντας μια σειρά δοκιμαστικής προσφοράς τους που εφεξής θα πραγματοποιεί σε κάθε τρίμηνο του 2017.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 η Fed, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία συνεδρία αποδοχής προθεσμιακών καταθέσεων εντός του Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος Διευκόλυνσης Καταθέσεων Προθεσμίας (Term Deposit Facility - TDF) που έχει δημιουργήσει.
Οι πιλοτικές συνεδρίες έχουν σκοπό να διασφαλίσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του TDF, άλλα και να προσφέρουν στις τράπεζες τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους όρους και τη μέθοδο πραγματοποίησης προθεσμιακών καταθέσεων στη Fed.
Όπως διευκρίνισε η κεντρική τράπεζα του δολαρίου, οι συνεδρίες αυτές δεν θα έχουν καμία επίδραση στη βραχυπρόθεσμη νομισματική πολιτική.
Στις 23/2, η Fed πρόκειται να προσφέρει καταθέσεις προθεσμίας διάρκειας μίας εβδομάδος, με ανώτατο όριο παροχής 1 δισ. δολαρίων ΗΠΑ ανά τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης