Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ξαναζεσταίνεται» η αγορά ακινήτων στην Ισπανία - Η Neinor Homes της Lone Star αγοράζει μαζικά σπίτια

tags :
«Ξαναζεσταίνεται» η αγορά ακινήτων στην Ισπανία - Η Neinor Homes της Lone Star αγοράζει μαζικά σπίτια
Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη υπάρχει ζήτηση για νέες κατοικίες.
Η Ισπανία μπορεί να έχει άδεια εκατομμύρια σπίτια και όμως ένας επενδυτής λέει πως δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος χρόνος για να χτίσει περισσότερα κτίρια!
Η Neinor Homes, που εξαγοράστηκε το 2014 από το επενδυτικό fund «Lone Star», ξεκίνησε να αγοράζει μαζικά σπίτια στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου με στόχο να γίνει μία από τους μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες κατοικιών της Ισπανίας κυρίως στις μεγάλες πόλεις, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής της εταιρείας Juan Velayos
Ο ανταγωνισμός είναι αδύναμος μετά την κατάρρευση της αγοράς των ακινήτων το 2008 οπότε και εξαφανίστηκε περίπου το ήμισυ των ανταγωνιστών της Nenior.
Επίσης οι τράπεζες είναι απρόθυμες να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη.
«Κατά τη διάρκεια των ετών αλματώδους ανάπτυξης, ο καθένας θα μπορούσε απλά να πάρει ένα τραπεζικό δάνειο για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή» δήλωσε ο Velayos στη συνέντευξή του.
«Είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία τώρα, η φούσκα των ακινήτων έσπασε», συνέχισε.
Οι πολυκατοικίες στέκονται άδειες σε μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις σε αντίθεση με στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, όπου η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι πιο προηγμένη και η κατασκευή βρίσκεται πίσω από τη ζήτηση.
Ο τραπεζικός δανεισμός στον κλάδο των ακινήτων μειώθηκε κατά 65% μεταξύ 2009 και 2016, δίνοντας το πλεονέκτημα σε εταιρείες όπως η Neinor και η Dos Puntos, που αγοράστηκε από το επενδυτικό fund των ΗΠΑ Varde Partners LP το 2015.
Η Lone Star, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο John Grayken, αγόρασε τη Neinor από την ισπανική τράπεζα Kutxabank για 930 εκατομμύρια ευρώ το 2014.
Η εταιρεία ήδη κατασκεύασε 2.000 σπίτια το 2016 και αναμένει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σε 3.250 το χρόνο, από το 2018 έως το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης