Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Υπό αρνητική παρακολούθηση η αξιολόγηση «BBB» της Fortress λόγω εξαγοράς της από την SoftBank

Fitch: Υπό αρνητική παρακολούθηση η αξιολόγηση «BBB» της Fortress λόγω εξαγοράς της από την SoftBank
Αρνητικά θα επηρεάσει την επαναξιολόγηση της Fortress τυχόν απόφαση της SoftBank να καταστήσει «επιθετικότερη» την κεφαλαιακή δομή της, όπως και τυχόν αυξανόμενη πιθανότητα εξαγωγής κεφαλαίων από την πρώτη στη δεύτερη
Σε καθεστώς αρνητικής επαναξιολόγησης τέθηκε η Fortress Investment Group LLC από το διεθνή οίκο Fitch Ratings σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης εξαγοράς της από την SoftBank έναντι 3,3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ σε μετρητά.
Η μακροπρόθεσμη («BBB») και βραχυπρόθεσμη («F2») αξιολόγηση της Fortress, αλλά και οι αξιολογήσεις των θυγατρικών της εταιρειών, κινδυνεύουν με υποβάθμιση, παρά το γεγονός, ότι η Fortress πρόκειται να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη εταιρεία του ομίλου SoftBank και τα υψηλόβαθμα στελέχη επενδύσεών της θα παραμείνουν στη θέση τους, διατηρώντας μάλιστα τα περισσότερα προνόμια πρόσθετων αμοιβών τους.
Όμως, ο Fitch δεν θεωρεί καλή εξέλιξη για τη Fortress την εξαγορά της από την SoftBank, κρίνοντας ότι δημιουργείται αβεβαιότητα αναφορικά με τη στρατηγική κατεύθυνση που θα λάβει η εξαγοραζόμενη εταιρεία, αλλά και με την κεφαλαιακή της δομή υπό τον έλεγχο της SoftBank, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιηθεί ως το εταιρικό όχημα επιλογής της τελευταίας για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της για επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ.
Ο διεθνής οίκος πρόκειται να ολοκληρώσει την αναθεώρηση της αξιολόγησης της Fortress μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της και την παροχή περισσότερων διευκρινίσεων για το ρόλο της στην επιθετική στρατηγική ανάπτυξης της SoftBank.
Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και θα εξαρτάται από την έγκρισή της από εποπτικούς φορείς των αγορών.
Αρνητικά θα επηρεάσει την επαναξιολόγηση της Fortress τυχόν απόφαση της SoftBank να καταστήσει «επιθετικότερη» την κεφαλαιακή δομή της, όπως και τυχόν αυξανόμενη πιθανότητα εξαγωγής κεφαλαίων από την πρώτη στη δεύτερη.
Προς την ίδια κατεύθυνση θα οδηγούσε και η μείωση των εξόδων διαχείρισης που θα οφείλεται σε κλιμάκωση των ρευστοποιήσεων στη Fortress, σημαντική πτώση στις αξίες του ενεργητικού της, στην αδυναμία της να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια και στην υποβάθμιση της ρευστότητάς της.
Στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2016, τα κεφάλαια υπό διαχείριση της Fortress είχαν διαμορφωθεί σε 70,1 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης