Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απόφαση Putin η ρωσική τηλεόραση ρίχνει «μαύρο» στον Trump

tags :
Με απόφαση Putin η ρωσική τηλεόραση ρίχνει «μαύρο» στον Trump
«Πάγωσε» ο αρχικός ενθουσιασμός στη Μόσχα για την εκλογή Trump μετά το αντιρωσικό κλίμα στις ΗΠΑ
Το Κρεμλίνο ζήτησε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να περιορίσουν τη θεματολογία, που αφορά στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump.
Η εν λόγω κίνηση αντικατοπτρίζει μια αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των ανωτέρων Ρώσων αξιωματούχων, πως η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα είναι λιγότερη φιλικό από ό, τι αρχοικά πιστεύονταν.
Η απόφαση του Κρεμλίνου συμπτίπτει χρονικά με τη δημιουργία αντιρωσικού κλίματος στην Ουάσιγκτον, όπου διεξάγονται πολλαπλές έρευνες, προκειμένου να προσδιοριστεί η πλήρης έκταση των επαφών των συμβούλων του Trump με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια και μετά την προεκλογική εκστρατεία του 2016.
Η ρωσική διοίκηση δικαιολόγησε τη μειωμένη εφεξής κάλυψη των θεμάτων, που αφορούν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, λέγοντας πως οι πολλές λεπτομέρειες γύρω από τον νέο «ένοικο» του Λευκού Οίκου έχουν κουράσει τους τηλεθεατές.
Πάντως η απόφαση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή της ρωσικής θέσης, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον απροσδόκητο εκλογικό θρίαμβο του Trump.
Το Νοέμβριο η εκλογή του χαιρετίστηκε στη Ρωσία ως η αρχή μιας νέας εποχής συνεργασίας μεταξύ των πρώην εχθρών του Ψυχρού Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης