Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενεργειακή κρίση στην Ουκρανία λόγω αδυναμίας προμήθειας καρβούνου από τις ανατολικές επαρχίες

Ενεργειακή κρίση στην Ουκρανία λόγω αδυναμίας προμήθειας καρβούνου από τις ανατολικές επαρχίες
Οι ηλεκτρο-παραγωγικοί σταθμοί της Ουκρανίας και οι χαλυβουργίες της, χρησιμοποιούν κάρβουνο που παράγουν ουκρανικές εταιρείες σε περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές
Αντιμέτωπη με ενεργειακή κρίση βρίσκεται η Ουκρανία μετά τη δημιουργία μπλόκου ακτιβιστών που παρεμποδίζει την ομαλή προμήθεια της χώρας με κάρβουνο από την επαρχία Ντονμπάς, που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.
Από το πρόβλημα ενδέχεται να επηρεαστούν εκατομμύρια καταναλωτές ηλεκτρισμού και θέρμανσης στην Ουκρανία, ενώ θα πληγεί και η ουκρανική βιομηχανία χάλυβα, προκαλώντας ζημία στη χώρα περίπου 2 δισ. δολαρίων σε συνάλλαγμα και απειλώντας την απώλεια 300 χιλ. θέσεων εργασίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Petro Poroshenko, ανέφερε ότι το μπλόκο σε σιδηροδρομική σύνδεση στα ανατολικά της χώρας από βουλευτές της ουκρανικής αντιπολίτευσης και Ουκρανούς βετεράνους που πολέμησαν αυτονομιστικές φράξιες, αποτελεί «έναν αποσταθεροποιητικό παράγοντα».
Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και οι ΗΠΑ, κάλεσαν τους εμπλεκόμενους να αποτρέψουν μια «μεγάλη ενεργειακή κρίση».
Μάλιστα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία κάλεσε τη χώρα να πραγματοποιήσει μεταξύ άλλων απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον τομέα ενέργειάς της.
Οι ηλεκτρο-παραγωγικοί σταθμοί της Ουκρανίας και οι χαλυβουργίες της, χρησιμοποιούν κάρβουνο που παράγουν ουκρανικές εταιρείες σε περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές.
Οι ακτιβιστές ζητούν να σταματήσει αυτού του είδος το εμπόριο, που όπως ισχυρίζονται ωφελεί τους Ουκρανούς ολιγάρχες και τροφοδοτεί την εσωτερική πολεμική αντιπαράθεση που ξέσπασε προ τριετίας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10 χιλιάδες ανθρώπους μέχρι σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης