Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και οι δανειστές της δεν μπορούν να συμφωνήσουν

Business Insider: Η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και οι δανειστές της δεν μπορούν να συμφωνήσουν
Η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα δεν αναμένεται να αλλάξει ενόψει των εκλογών σε Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία
Στον κίνδυνο η Ελλάδα να ξεμείνει από μετρητά τον Ιούλιο του 2017 αναφέρεται με δημοσίευμα του το Business Insider.
Όπως αναφέρεται οι χώρες της ευρωζώνης φαίνεται να χάνουν την προθεσμία που οι ίδιες έχουν θέσει την επόμενη Δευτέρα (20/2/2017) για τη συμφωνία των μέτρων για την Ελλάδα, που κινδυνεύει να ξεμείνει από χρήματα τον Ιούλιο.
Μάλιστα, στο εν λόγω δημοσίευμα επικαλούνται και πληροφορίες των Financial Times σύμφωνα με τις οποίες αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφιβάλουν ότι η διαμάχη μεταξύ του ΔΝΤ, της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών, υπουργών οικονομικών και αξιωματούχοι μπορεί να ξεπεραστεί στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουάριο του 2017.
Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σύντομα, ενώ η επίτευξη συμφωνίας φαίνεται να μετατίθεται για τον Μάρτιο του 2017.
Η ευρωζώνη ήθελε την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την Ελλάδα πριν τις εκλογές της Ολλανδίας τον Μάρτιο του 2017, ώστε να αποφευχθεί η μετατροπή ενός οικονομικού προβλήματος σε κάτι πιο πολιτικό.
Εκλογές θα πραγματοποιηθούν εντός του 2017 και στη Γαλλία και Γερμανία, ενώ τον Μάρτιο του 2017 αναμένεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω το σκηνικό στην ευρωζώνη καθώς θα αρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Το Business Insider αναφέρεται και στο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει περί τα 6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017 κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει χωρίς βοήθεια ή αναδιάρθρωση.
Μάλιστα, στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και το γράφημα της Moody's σχετικά με τις οφειλές της Ελλάδας.

greece2

Η διαφωνία επικεντρώνεται στο έαν οι χώρες της ευρωζώνης θα χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους από την Ελλάδα ώστε να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση.
Το ΔΝΤ θέλει οι κυβερνήσεις να συμφωνήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ένα τερματισμό των μέτρων λιτότητας.
Σύμφωνα με το Ταμείο, το χρέος της Ελλάδας είναι σε μη βιώσιμο επίπεδα και μπορεί να γίνει «εκρηκτικό» χωρίς περισσότερη βοήθεια.
Ωστόσο, οι άλλες κυβερνήσεις διαφωνούν.
Περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας δεν είναι κάτι που θα ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους και τους φορολογούμενους και -εν όψει των εκλογών- αυτό είναι κάτι που δύσκολα θα αλλάξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης