Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Ευκαιρία ή σήμα κινδύνου για τους επενδυτές οι γαλλικές εκλογές; - Ανησυχία από τις ΗΠΑ

tags :
Financial Times: Ευκαιρία ή σήμα κινδύνου για τους επενδυτές οι γαλλικές εκλογές; - Ανησυχία από τις ΗΠΑ
Κατά μέσο όρο, περίπου 16 δισ. ευρώ γαλλικών κρατικών ομολόγων διαπραγματεύονται κάθε μέρα το Φεβρουάριο
Τα γαλλικά ομόλογα διαπραγματεύονται σε όγκους που δεν έχουμε δει από το ξέσπασμα της κρίσης της ευρωζώνης, καθώς οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές έχουν διχάσει τους επενδυτές για το αν η Γαλλία παραδώσει τα ηνία της στην επόμενη λαϊκίστικη κυβέρνηση.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση των Financial Times, η οποία επικαλείται στελέχη hedge funds στη Νέα Υόρκη, τα οποία αναφέρουν ότι οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ενδεχόμενο η ακροδεξιά υποψήφια Marine Le Pen, του Εθνικού Μετώπου, η οποία έχει δεσμευθεί να βγάλει τη Γαλλία από το ευρώ, κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.
"Είναι δύσκολο να δούμε μια νίκη της Le Pen, αλλά κανείς δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις μετά από την αποτυχία στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου", ανέφερε ο Said Haidar, διευθύνων σύμβουλος της Haidar Capital Management στη Νέα Υόρκη.
Κατά μέσο όρο, περίπου 16 δισ. ευρώ γαλλικών κρατικών ομολόγων διαπραγματεύονται κάθε μέρα το Φεβρουάριο - διπλάσιο από το μέσο όρο των 8 δισ. που καταγράφηκαν πέρυσι από την Trax, τον πάροχο υπηρεσιών δεδομένων.
Οι όγκοι είναι παρόμοιοι με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά την περίοδο 2010-12, όταν η κρίση δημόσιου χρέους της ευρωζώνης βρισκόταν στην κορύφωσή της.
Στο εσωτερικό της Γαλλίας, οι θεσμικοί επενδυτές πιστεύουν ότι οι αγορές έχουν ήδη υπερεκτιμήσει τις πιθανότητές μιας νίκης της Le Pen.
Η τρέχουσα μεταβλητότητα στα γαλλικά ομόλογα έχει δημιουργήσει μια αγοραστική ευκαιρία για εκείνους που πιστεύουν ότι η Le Pen θα χάσει, σύμφωνα με τον Eric Brard, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος της Amundi στο Παρίσι.
«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι λιγότερο σαφές κατά τις τελευταίες εβδομάδες και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις αγορές», πρόσθεσε.
«Για εμάς, ναι, αυτό θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία».
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στη Γαλλία δείχνουν ότι η Le Pen κερδίζει τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, τον Απρίλιο, αλλά θα χάσει τελικά τον αποφασιστικό δεύτερο γύρο από τον Emmanuel Macron..
Το πρώην φαβορί  François Fillon έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις.
«Ο μόνος τρόπος για το Εθνικό Μέτωπο να κερδίσει την εξουσία είναι να εξασφαλίσει περισσότερο από το 50% των ψήφων στον πρώτο γύρο», δήλωσε ο Renaud Champion, επικεφαλής πίστωσης στο La Française GIS.
"Ο κόσμος δεν κατανοεί πλήρως τους μηχανισμούς της γαλλικής εκλογές", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης